Наполеон: рецепт від трьох поколінь
Мабуть не існує людини , яка б не любила “Наполеон” . Існує безліч рецептів приготування торта. У кожної господиньки є свій улюблений. Пропонуємо вам ще один рецепт приготування ” Наполеону”. Сподіваємось ,що вам сподобається і ви додасте його до своєї скарбнички.
(маса 2,8 кг., Діаметр – 22 см., Висота – 10 см.)
Інгредієнти:
Тісто:
Основа:
- Вода – 240 г.
- Яйце – 55 г. (1 шт.)
- Оцет 9% – 15 г.
- Горілка -30 г.
- Сіль – 2 г.
- Борошно-580 г.
- Вершкове масло (1)- 100 г.
- Вершкове масло (2) – 250 г.
Приготування:
- Воду, яйце, оцет, горілку, сіль перемішати, додати розтоплене вершкове масло (1) і борошно, замісити тісто і відправити в морозильну камеру на 1 годину.
- Розкачати з тіста прямокутник розміром ~ 45х20 см.у центр покласти прямокутник з м’якого вершкового масла (2) розміром ~17 х 11см.
- Загорнути масло в “конверт” з тіста , розкачати прямокутник.
- Аналогічним чином складати конвертом і розгортати тісто 10-20 разів (в цілому 10 разів достатньо, але 20 смачніше і ніжніше.
- Розкочування аналогічне розкочуванню класичного листкового тіста на круасани.
- Розділити тісто на 12-16 частин, розкачати кожну в коло діаметром 20-22 см.
- Випікати при 200 градусів ~ 5-7 хвилин до золотисто-коричневого кольору.
- Гарячі коржі обрізати потрібного діаметру.
- Обрізки подрібнити для обсипання.
Якщо дотримуватись сімейного рецепту, кожен корж розкочується і шарується окремо, але даний спосіб також має право на існування .
Крем:
- Молоко – 1 літр
- Цукор-280 г.
- Яйця-220 г. (4 шт.)
- Борошно – 110 г.
- Ванільний цукор – 1 пакетик
- Вершкове масло-320 г.
Приготування:
- У сотейник налити молоко.
- Довести до кипіння, накрити кришкою, залишити мінімум на 15 хвилин і потім знову повернути молоко на вогонь.
- Яйця розтерти з цукром, додати борошно, ванільний цукор – перемішати.
- Постійно помішуючи, влити в яєчну масу 1/3 молока.
- Потім яєчну масу повернути в сотейник до молока і варити на повільному вогні постійно помішуючи до загустіння.
- Дати масі охолонути протягом 15 хвилин, додати 20 г вершкового масла, перемішати, накрити плівкою в контакт,
- Охолодити пару годин в холодильнику.
- Вершкове масло (300 г.) збити до пишності, додати заварну основу, збити.
Залишити 400 г. крему для покриття.
Решта крему розділити на кількість коржів і промазати кожен корж (~110-120 г.на кожен корж, ~ 2 ст. л.). Відправити в холодильник для просочення і стабілізації мінімум на 2-3 години.
Після просочення вирівняти торт кремом, який залишився і обсипати крихтою від коржів або декорувати за смаком.
Смачного!