Сирні завитки – це фантастично смачні булочки!

  • Вони вийшли просто бомбезні! М’якесенькі, пухнасті, з сирною начинкою! Смакота невимовна!

Інгредієнти

Для тіста

  • Молоко 200 мл
  • Яйце куряче 2 шт
  • Масло вершкове 82,5% 75 г
  • Цукор 75 г
  • Ванільний цукор 10 г
  • Дріжджі (пресовані) 25 г
  • Сіль ½ ч.л.
  • Борошно пшеничне 550 г

Начинка

  • Сир напівжирний 650 г
  • Цукор 75 г
  • Яйце куряче 1 шт
  • Яєчний білок 1 шт

Додатково

  • Яєчний жовток для змащування 1 шт

Приготування:

Всі продукти кімнатної температури.

  1. Опара: в теплому молоці розпустити дріжджі з 1 ч. л. цукру (з загальної кількості). Додаємо 5 ст. л. борошна (з загальної кількості), перемішати до однорідності. Накрити  рушничком.
  2. Підготуйте здобу: змішайте до однорідності яйця, сіль, цукор, ванільний цукор, м’яке вершкове масло.
  3. Здобу поєднайте  з опарою, яка вже підійшла, перемішайте до однорідності. Добавте  борошно. Не все одразу, залиште  пару ложок. Перемішайте дерев’яною ложкою. На стіл висипте решту борошна, замісіть тісто (близько 10 хв). У мене пішло борошна 540 г.
  4. Тісто округліть , покладіть  в змащену олією ємність, накрийте  і залиште  підніматися. Через деякий час перемісіть  руками і знову залиште  підніматися.
  5. Приготуйте  начинку: сир розім’яти (крупнозернистий перетерти через сито), додати цукор, ваніль, яйце, перемішати Ще трохи додати білок , перемішати. Начинка не повинна бути занадто рідкою!
  6. Силіконовий килимок (можна й дошку) посипати борошном, викласти тісто, що підійшло, злегка розправити руками надаючи прямокутну форму (не обминати!!!), розкачати в рівний пласт приблизно 57*40 см (товщина менше 5 мм). Викласти начинку, розтягти рівним шаром по тісту не доходячи до країв по 2 см.
  7. Згорнути в рулет.  Розділити на 12 рівних частин. Кожну приплюснути, “хвостик” підтягнути і сховати під низ. Викласти на застелене деко, прибрати  під плівку чи рушник , щоб ще підійшло.
  8. Булочки змастити  розведеним жовтком з 2 ч. л. води і залишити ще на 10 хвилин.
  9. Випікати при температурі 180 градусів приблизно 25 хвилин. Але ви дивіться по своїй духовці.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: