10 варіантів закусок-кульок на святковий стіл
від Denzhyttya
31 Грудня, 2020
Кілька оригінальних ідей Вам в скарбничку.
Оригінальний салат у вигляді кульки
Інгредієнти:
- Стакан відвареного рису
- Банка консервованої рибки (у мене горбуша)
- Яйця вар. 3 шт
- Майонез-3 ст. ложки
- пучок кропу
- Сира морква-1 шт
Приготування:
- Рис + риба + білки + майонез, сіль, перець. Все перемішати.
- Моркву натерти на дрібній тертці.
- Жовтки теж натерти.
- Салатик розділити на кульки, обваляти в зелені, жовтках і в натертій моркві.
Сирний крокет з овочевого салату
Інгредієнти:
Для крокетів:
- Сир – 500 гр
- Морква невелика – 1 шт
- Кріп – 1/2 пучка
- Жменю січених волоських горіхів
- Олія – 1 ст. ложка
- Жовток – 1 шт
- Кмин – 1 ч. ложка
- Дрібка солі.
Для овочевого салату:
- Огірок свіжий – 2 шт
- Редиска – 100 гр
- Цибуля зелена – 1/2 пучка
- Петрушка – 1/2 пучка
- Листя салату.
Приготування:
- Покласти сир в миску, розім’яти виделкою. Додати натерту на дрібній тертці моркву, волоські горіхи, нарізаний кріп, рослинну олію, посолити. Добре перемішати.
- З отриманої суміші вологими руками зліпити крокети у вигляді кульок, поставити на пів години в холодильник.
- На тарілку викласти листя салату, на листя салату зверху покласти кружечки огірка і редиски, посипати нарізаною зеленою цибулею і петрушкою.
- На підготовлений овочевий салат викласти сирні крокети, посипати тертим жовтком і кмином.
Салатні кульки «А-ля мімоза»
Інгредієнти:
- 1 банка горбуші (консервована)
- 1 шт. картопля
- 1 шт. морква
- 2 шт. яйця курячі
- 70 г сир
- 30 г цибуля зелена
- 4 ст.л. кунжут (білий)
- 1 ст.л. соєвий соус
- 2 ст.л. сметана
Приготування:
- Представлені салатні кульки за смаком дуже нагадують салат «Мімоза», тому що інгредієнти практично ідентичні, але з деякими моїми змінами та доповненнями. Такі кульки виходять дуже смачними, ніжними і прикрасять будь-який святковий стіл.
- Для початку відварити картоплю, моркву і яйця. Остудити і почистити. Далі з консервованої горбуші злити зайву рідину, викласти в ємність і розім’яти виделкою. До горбуші додати картоплю, натерту на крупній тертці, і моркву, натерту на дрібній тертці. Перемішати. Додати сир і яйця, натерті на дрібній тертці. Перемішати. Зелену цибулю промити і дрібно порізати. Додати до салатної маси. Влити соєвий соус. Додати сметану. Гарненько вимісити отриману масу.
- Скачати руками з отриманої маси кульки величиною трохи більше, ніж волоський горіх.
- Кунжут обсмажити до золотистого кольору на сухій (!!!) сковороді. Обваляти кульки в кунжуті. Готові кульки викласти на тарілку . Прикрасити за бажанням. Кульки виходять дуже смачними, м’якими і ніжними.
Святкова закуска “Ялинкові кулі”
Інгредієнти:
- 300 гр філе курячої грудки
- 200 гр сиру
- зелень
- жменя волоських горіхів
- часник (за бажанням)
- майонез (або інший соус за бажанням)
- оливки
Приготування:
- Філе курячої грудки відварюємо в підсоленій воді (15-20 хвилин) і дрібно нарізаємо. Сир тремо на дрібній тертці. Зелень дрібно ріжемо. Волоські горіхи подрібнюємо. Додаємо роздавлений часник. Просто змішуємо всі компоненти і заправляємо майонезом.
- Скачуємо з отриманої маси кульки. Обвалюємо у горіховій крихті, з половинок оливок робимо «кріплення», із зелені – петельки.
Ошатні сирні кульки до святкового столу
Інгредієнти:
- сир
- часник
- майонез
- оливки
- мигдальні горішки
- кріп
Приготування:
- Сир (будь-який) натерти на дрібній тертці і додати дуже дрібно нарізаний часник.
- Потім додати в суміш трохи майонезу до отримання пластичної маси, гарненько розім’яти і перемішати.
- У середину кожної оливки помістити по мигдальному горішку.
- Скачати з сирної маси кульки, поклавши начинену оливку всередину кожної кульки.
- Кріп вимити, дуже добре обсушити і дрібно порізати. Чим сухішим буде кріп і дрібніше порізаний, тим зручніше панірувати кульки.
Крабові Рафаелло
Інгредієнти:
- Твердий сир 200 г
- Крабові палички (заморожені) 4 шт
- Часник 2 зуб.
- Майонез (щоб маса вийшла середньої густоти)
Приготування:
- Сир натерти на дрібній тертці, додати часник, видавлений через прес, змішати з майонезом.
- Крабові палички, натерти на дрібній тертці.
- З сирної маси, скачувати кульки і обвалювати в крабовій стружці.
Сирні кульки з крабовими паличками
Закуска з крабового м’яса або крабових паличок дуже популярна. Готувати сирні кульки з крабовими паличками легко, інгредієнти доступні, а на столі виглядають просто ідеально.
Для приготування сирних кульок з крабовими паличками вам буде потрібно
Інгредієнти:
- 200 гр заморожених крабових паличок (або крабового м’яса);
- 200 гр плавленого сиру (який натирається);
- 50-100 гр слабосолоної сьомги (за бажанням);
- 1 пучок кропу;
- часник – за смаком;
- майонез для заправки.
Приготування:
- Плавлений сир трохи заморозити, щоб легше натерти. Сир натерти на крупній тертці.
- Крабові палички натерти на крупній тертці.
- Сьомгу дрібно порізати.
- У миску скласти крабові палички, сир, сьомгу, пропущений через прес часник, перемішати з майонезом.
- Додати трохи рубаного кропу. Перемішати . Вологими руками скачати невеликі кульки.
- Викласти красиво наші сирні кульки з крабовими паличками на тарілку і можна відразу подавати на стіл.
Смачного!
Овочеві кульки
Інгредієнти:
- Буряк – 2 шт
- Морква – 3 шт
- Сир нежирний – 100 гр
- Яйця – 2 шт
- Чорнослив – 50 гр
- Горіхи – 50 грам
- Натуральний йогурт – 200 гр
- Сіль за смаком
Приготування:
- Зварити моркву, буряк до готовності. Охолодити, почистити.
- Яйця також зварити, остудити, почистити. Відокремити білки від жовтків.
- Сир натерти на дрібній тертці, розділити на дві порції.
- Буряк і моркву натерти окремо на дрібній тертці і змішати з натертим сиром і буряк і моркву окремо.
- До буряка додати тертий яєчний жовток, йогурт.
- До моркви – тертий білок і трохи подрібненого часнику, йогурт.
- З бурякової маси сформувати кульки, всередину яких покласти по шматочку чорносливу або волоського горіха.
- З морквяної те ж саме, всередину шматочок чорносливу або волоського горіха.
- Якщо маса вийшла недостатньо волога і погано злипається в кульку, додати трохи йогурту.
- Викласти кульки на плоску тарілку зверху прикрасити йогуртом і зеленню. Поставити на 30 хв в
холодильник. - Замість чорносливу або волоського горіха можна додавати оливки.
Закуска – кульки з бринзою та помідорами
Інгредієнти:
- Бринза – 200 гр
- Помідори черрі – 150 гр
- Часник – 2 зубчики (продавлений через прес)
- Мелений перець – за смаком
- М’який сир – 2 ст. ложки
- Масло вершкове – 1 ст.ложка
- Свіжий пучок кропу / петрушки
- Підсмажений кунжут – у міру потреби.
Приготування:
- Бринзу подрібнити, розім’яти виделкою, додати сир або розм’якшене вершкове масло, часник, чорний перець.
- Перемішати до однорідної маси і сформувати кульки.
- Підготовлені помідори треба помістити всередину маси, надати акуратну форму кульок і обкатати в дрібно нарізаній петрушці або кропі. Краще брати кріп (знаю з практики), а потім в кунжуті.
- Поставити в холодильник на 30-40 хвилин. Закуска готова.
Сирні кульки «апельсинки» з оливками
Інгредієнти:
- Плавлений сир – 200 гр
- Часник – 2 зубчики
- Майонез – 2 ч. Ложки
- Оливки без кісточок – 50-70 гр
- Паприка мелена – 15-20 гр
Приготування:
- Плавлений сир натерти на дрібній тертці, додати майонез і пропущений через прес часник. Добре перемішати
- Брати чайну ложку сирної маси, зробити корж, в середину класти оливку
- Сформувати кульку
- Кожну кульку обваляти в паприці
- Прикрасити зеленню і подати до столу
Смачного!
Через:
dom-resepti.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya
Позначки