20 рецептів відмінних маринадів для шашлику зі свинини
Чи доводилось тобі невдало приготувати шашлик? Навіть свіже м’ясо може вийти жорстким і несмачним, якщо його неправильно замаринувати. Ми пропонуємо 20 кращих перевірених рецептів маринаду для шашлику зі свинини!
1. Цибулевий маринад з оцтом
Найпопулярніший і простий рецепт маринаду.
Тобі знадобиться: 1 кг цибулі, 3 ст.л. оцту, дрібка цукру, півсклянки води, 2 ч.л. солі, мелений перець за смаком.
Приготування: цибулю наріж, змішай з цукром, сіллю і перцем. Додай холодну воду, оцет і перемішай. Маринуй свинину з цибулею і оцтом не менше 5 годин.
2. Маринад з майонезом і цибулею
М’ясо виходить зажареним і дуже ароматним.
Тобі знадобиться: 1 кг цибулі, 300 мл майонезу, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ст.л. коріандру в зернах, дрібка цукру, 2 ч.л. солі.
Приготування: наріж цибулю товстими кільцями, додай цукор, сіль, коріандр і мелений перець. Залиш масу на 5 хвилин просочитися, додай майонез і перемішати.
3. Лимонний маринад для шашлику з свинини
Перші 2 години свинина може маринуватися при кімнатній температурі.
Тобі знадобиться: 2 лимона, 1 кг цибулі, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 склянка мінеральної води, 2 ч.л. солі, дрібка цукру.
Приготування: Лимони обшпар кип’ятком і наріж на товсті кружечки. Подрібни цибулю, додай сіль, цукор, мелений перець і лимони. Перемішай і додай холодну воду.
4. Маринад з ківі та цибулі
Довго маринувати в ківі не можна, інакше м’ясо занадто розм’якшиться.
Тобі знадобиться: 800 г цибулі, 2 ківі, 2 ст.л лимонного соку, 1 склянка води, мелений чорний перець, 2 ч.л. солі, 0,5 ч.л. цукру.
Приготування: цибулю, ківі очисти і наріж, як тобі подобається. Додай сіль, цукор, мелений перець і залиш на 5 хвилин. Перемішай, додай лимонний сік і холодну воду.
5. Вірменський маринад для шашлику з свинини
Апетитний рецепт маринаду для шашлику прямо з сонячної Вірменії.
Тобі знадобиться: 1 склянка олії, 600 г цибулі, 1 ст.л. меленого коріандру, 1 ч.л. хмелі-сунелі, 0,5 ч.л. меленого червоного перцю, 2 ч.л. солі, дрібка цукру.
Приготування: цибулю очисти, наріж товстими кільцями, поклади сіль, мелений перець, хмелі-сунелі і цукор. Додай олію, коріандр і перемішай.
6. Гострий маринад з аджикою
Найсмачніший шашлик виходить з ошийка!
Тобі знадобиться: 300 г аджики, половина перцю чилі, 3 зубчики часнику, 1 ч.л. меленого коріандру, 5 горошин чорного перцю, 2 ст.л. лимонного соку, 3 цибулини, 1 ч.л. солі, дрібка цукру.
Приготування: Перець чилі очисти від насіння і дрібно наріж. Цибулю подрібни, скропи лимонним соком, присипаючи сіллю і цукром. Змішай гострий перець, аджику, цибулю і спеції. Вичави через прес часник і гарненько перемішай.
7. Маринад з соєвого соусу, меду та часнику
Рецепт маринаду для любителів солодкуватого смаку.
Тобі знадобиться: 200 мл соєвого соусу, 5 зубчиків часнику, 2 ст.л. меду, 30 мл соняшникової олії, 1 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. кмину, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 2 ч.л. солі.
Приготування: змішай соєвий соус з медом і олією. Видави через прес часник, поклади коріандр, кмин, мелений перець і сіль.
8. Кефірно-цибулевий маринад
Для приготування цього маринаду можна використовувати кефір будь-якої жирності.
Тобі знадобиться: 1 кг цибулі, 300 мл кефіру, дрібка цукру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 4 зубчики часнику, 5 гілочок петрушки, 2 ч.л. солі.
Приготування: наріж цибулю, часник і петрушку. Додай сіль, цукор, мелений перець і кефір.
9. Цибульно-томатний маринад для шашлику з свинини
Щоб посилити томатний смак, додай парочку дрібно нарізаних помідорів.
Тобі знадобиться: 1 кг цибулі, 2 склянки томатного соку, 4 зубчики часнику, 5 горошин чорного перцю, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч.л. меленого лаврового листа, 1 ст.л. соняшникової олії, дрібка цукру, 2 ч.л. солі.
Приготування: цибулю очисти і дрібно наріж кубиками. Додай сіль, цукор, спеції, олію і томатний сік. Перемішай, видави через прес часник і приступай до маринування.
10. Гранатовий маринад для шашлику
За відсутністю гранату – можна обмежитися соком.
Тобі знадобиться: 800 г цибулі, 2 склянки гранатових зерен, 5 горошин запашного перцю, мелений чорний перець, 1 ст.л. оливкової олії, 2 ч.л. солі, 1 ч.л. цукру.
Приготування: наріж цибулю кільцями. Половину гранатових зерен роздави товкачем, додай цибулю, олію, сіль, цукор і мелений перець. Роздави рукояткою ножа запашний перець і теж поклади в маринад. Додай останні зерна граната і перемішай.
11. Маринад з айраном і спеціями
Молоду і свіжу свинину на шашлик довго маринувати не варто.
Тобі знадобиться: 600 г цибулі, 1 склянка айрану, 30 мл соняшникової олії, 1 ст.л. коріандру в зернах, 2 лаврові листки, 1 ч.л. меленої паприки, 1 ст.л. сушеного розмарину, 2 ч.л. великої солі.
Приготування: наріж цибулю великими кільцями. Додай сіль і спеції. Додай айран, рослинне олію і перемішай.
12. Маринад з вином і зеленню
Маринуй свинину в скляній, керамічній або глиняному посуді.
Тобі знадобиться: 1 кг цибулі, 750 мл червоного вина, 1 ст.л. пластівців червоного перцю, 2 ст.л. лимонного соку, півпучка кропу, 3 зубчики часнику, 1 ч.л. меленого лаврового листа, мелений чорний перець, морська сіль.
Приготування: Наріж цибулю, часник і кріп. Все змішай, додай сіль, сік лимона, спеції і червоне вино. Перемішай, прибери на 10 хвилин в сторону і приступай до маринування.
13. Маринад з шампанського і яблук
Бульбашки газу завжди швидко розм’якшують м’ясо на шашлик.
Тобі знадобиться: 3 цибулини, 1 пляшка шампанського, 2 яблука, 1 ст.л. італійських трав, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ст.л. оливкової олії, 2 ч.л. солі, дрібка цукру.
Приготування: наріж цибулю і яблука. Посолити, поперчити, додати цукор, італійські трави, олію і перемішати. Додай шампанське і приступай до маринування свинини.
14. Маринад з олії і розмарину для шашлику
Олія утримує сік і допомагає приправам краще просочити шашлик.
Тобі знадобиться: 500 г цибулі, 5 гілочок розмарину, 3 ст.л. оливкової олії, 5 зубчиків часнику, 1 ч.л. меленого перцю, 2 ч.л. солі, дрібка цукру.
Приготування: Цибулю наріж, розмарин розітри в пальцях. Додай олію, подрібнений часник, мелений перець, сіль і цукор.
15. Маринад на пиві
Краще використовувати пиво живого бродіння.
Тобі знадобиться: 1 пляшка світлого пива, 3 стебла зеленої цибулі, 4 зубчики часнику, сік половини лимона, 2 ч.л. солі, 1 ч.л. цукру.
Приготування: Наріж цибулю і часник, додай сік лимона і пиво. Всип цукор, сіль і перемішай.
16. Гірчично-медовий маринад для шашлику з свинини
Маринуй свинину на шашлик в холодильнику, накриваючи кришкою або харчовою плівкою.
Тобі знадобиться: 100 г гострої гірчиці, 3 зубчики часнику, 2 ст.л. меду, 2 ч.л. солі, 1 ч.л. діжонськой гірчиці, 1 ст.л. оливкової олії, 0,5 ч.л. меленої паприки.
Приготування: Змішай гостру і діжонську гірчиці, додай мед, олію, паприку і сіль. Видави через прес часник і гарненько перемішай.
17. Маринад з міцного чаю
Можеш додати в чай трохи цукру. Це поліпшить смак і допоможе спеціям просочити м’ясо.
Тобі знадобиться: 70 г чорного чаю, 1 л води, 3 цибулини, 2 гілочки розмарину, 1 ч.л. меленого лаврового листа, 0,5 ч.л. орегано, 2 ч.л. солі.
Приготування: Скип’яти воду, залий чай і залиш на 20 хвилин. Проціди, додай нарізану цибулю, розмарин, спеції і сіль. Перемішати і замаринуй свинину на 5 годин.
18. Швидкодіючий маринад на мінеральній воді
Мариновану свинину можна буде смажити вже через годину.
Тобі знадобиться: 500 г цибулі, 1 пляшка сильногазованої мінеральної води, 2 ст.л. лимонного соку, 1 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, сіль.
Приготування: Цибулю очисти і наріж великими кільцями. Додай сіль, мелений перець і коріандр. Додай мінералку і лимонний сік.
19. Грейпфрутовий маринад для шашлику з свинини
Використовуй більше цукру, якщо грейпфрут недостатньо солодкий.
Тобі знадобиться: 2 грейпфрута, 3 цибулини, 2 зубчики часнику, 1 ч.л. меленої паприки, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, дрібка цукру, 2 ч.л. солі.
Приготування: Грейпфрути очисти від шкірки і білих плівок. Один фрукт наріж, а з другого видави сік. Додай нарізану кільцями цибулю, спеції, цукор і сіль. Видави через прес часник і замаринуй свинину на шашлик.
20. Імбирно-апельсиновий маринад для шашлику
Шашлик виходить гострим, соковитим і дуже смачним.
Тобі знадобиться: 1 склянка апельсинового соку, 30 г кореня імбиру, 3 зубчики часнику, 2 ст.л. соєвого соусу, 1 ст.л. оливкової олії, 0,5 ч.л. цукру, мелений чорний перець, сіль.
Приготування: очисти імбир і натри на дрібній тертці. Додай апельсиновий сік, соус, олію, цукор, мелений перець і сіль. Всип грубо нарізаний часник і приступай до маринування.