Сік з гарбуза, яблук, груш і моркви на зиму

Смачний і корисний домашній сік красивого помаранчевого кольору герметично закривається в пляшки або банки зручної для вас місткості. Після відкриття такий сік можна ще до двох тижнів зберігати в холодильнику, що дозволяє закривати його в великі ємності типу трилітрових банок. Але в літрових банках або пляшках така заготовка соку найбільш зручна для стерилізації та вживання.

Інгредієнти:

  • гарбуз – 1,5 кг
  • яблука – 1,5 кг
  • морква – 1 кг
  • груші (можна літніх сортів) – 1 кг
  • цукор – 600 г (або менше, за смаком, якщо солодкі яблука)
  • лимонний сік свіжовіджатий – з 5 лимонів
  • вода – 7 літрів (від кількості води залежить густота соку)

Приготування:

  1. Овочі та фрукти очистіть від шкірки (з яблук і груш видаліть серцевину, з гарбуза – внутрішні волокна з насінням), наріжте кубиками і варіть окремо до м’якості, заливши водою (гарбуз і яблука – по 1,5 літра, морква і груші – по 1 л).
  2. Розімніть зварені шматочки з водою, яка залишилася після варіння до однорідної консистенції. Найкраще це зробити в блендері порціями, але можна і вручну, за допомогою підручних пристосувань.
  3. З’єднайте всі фруктові маси у великій ємності, додайте лимонний сік, 5 літрів води і добре перемішайте.
  4. Пляшки або банки з кришками дуже добре вимийте і обшпарте гарячою водою. А ще краще стерилізувати скляні ємності в духовці, розігрітій до 100 градусів, приблизно 7-10 хвилин.
  5. Розлийте сік в пляшки або банки. На деко застеліть щільну тканинну серветку, поставте туди сік в ємностях, накривши кришками. Стерилізуйте близько 10 хвилин при 100 градусах. Звичайно, можна стерилізувати і в киплячій воді.
  6. Після стерилізації ємності з соком з гарбуза, яблук, груш і моркви на зиму щільно закрийте, переверніть догори дном і залиште до повного охолодження, а потім приберіть на зберігання в темну комору з кімнатною температурою.
  7. На замітку. Кількість води, що додається під час заготівлі соку, можна змінювати. Якщо ви додасте 5 літрів, сік буде дуже густий. Швидше за все, його доведеться розбавляти для пиття. Вливаючи 10 літрів, отримаєте напій для пиття. Але якщо бажаєте отримати сік трохи густіше, 7 літрів буде в самий раз.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: