4 найсмачніших рецепти кукурудзи на грилі

Кукурудзу вже можна знайти на ринку і на прилавках в магазині. Вона є, мабуть, таким же очікуваним літнім смаколиком, як кавун. Як виявилося, кукурудзу можна не тільки варити, але і готувати в духовці або на мангалі. Пропонуємо вам 4 рецепти кукурудзи на грилі, після яких ви більше не захочете її варити.

Гостра кукурудза на грилі

Інгредієнти:

  • 6 качанів кукурудзи
  • вершкове масло
  • пучок свіжої кінзи
  • 2 ч. ложки солі
  • 2 ст. ложки порошку чилі
  • 2 ч. ложки кмину
  • 2 ч. ложки чорного меленого перцю

Приготування:

Змішати масло, кмин, перець, чилі кінзу і сіль до однорідної маси. Вилити половину суміші і змастити нею кукурудзу з усіх боків. Покласти кукурудзу (очищену від лушпиння і волокон) в розігрітий гриль до середньої температури (або духовку) на 20-30 хвилин. Час від часу перевертати качани, щоб кукурудза рівномірно присмажилася. Після того, як ви подасте кукурудзу на стіл, потрібно полити її залишком спецій.

Кукурудза на грилі з фетою

Інгредієнти:

  • 8 качанів кукурудзи
  • 60 г вершкового масла
  • 200 г фети
  • ½ Ч. ложки солі
  • пучок свіжої м’яти

Приготування:

Розм’якшити масло і змішати його з фетою і дрібно нарубаною м’ятою. Додати сіль. Покласти кукурудзу в розігрітий гриль до середньої температури (або духовку) на 20-30 хвилин. Потім перекладіть в миску з приготованою сумішшю і добре перемішайте.

Кукурудза на грилі з лаймовим маслом

Інгредієнти:

  • 4-6 качанів кукурудзи
  • 2 ст. ложки вершкового масла
  • ¼ Чайної ложки тертої цедри лайма
  • 1 ч. ложка соку лайма
  • ½ Ч. ложки солі
  • ¼ Ч. ложки гострого перцю

Приготування:

Розігріти гриль або духовку. Загорніть кожен качан у фольгу і викладіть на решітку. Смажити їх потрібно 10-15 хвилин, перевертаючи. Потім перекладіть на тарілку, поки готуєте масло. У невеликій мисці змішайте розм’якшене вершкове масло, цедру лайма, сік лайма, перець і сіль. Акуратно розгорніть фольгу і відразу подавайте з маслом.

Медова кукурудза на грилі

Інгредієнти:

  • 8 качанів кукурудзи
  • 8 ст. ложок вершкового масла
  • ½ Ч. ложки солі
  • 2 ст. ложки меду
  • 2 ст. ложки оливкової олії
  • свіжа петрушка

Приготування:

У невеликій мисці змішайте вершкове масло, сіль і мед, поки розігрівається гриль. Злегка змастіть кожен качан оливковою олією. Викладіть їх на гриль і, часто перевертаючи, обсмажте так протягом 15-20 хвилин. Коли кукурудза буде готова, змастіть кожен качан медової сумішшю, викладіть на таріль і посипте зеленню. При бажанні, можна подавати з додатковою порцією вершкового масла.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: