Домашній кебаб в лаваші

Домашній кебаб в лаваші – відмінна готова м’ясна закуска в тонкому лаваші. Готується з невеликих свинячих кебабів на грилі зі свіжою зеленню

Епоха фаст-фуду. Не сперечаюся, фаст-фуд був завжди, але, як правило, за часів мого дитинства, фаст-фуд обмежувався біляшами і пончиками, продаваними тітоньками з великої каструлі біля метро, або громадськими їдальнями, де на 1 карбованець можна було наїсться досхочу, не факт що смачно і корисно.

Зараз же, ви тільки озирніться, шаурма, суші, гамбургери, чізбургери, піца і ще багато, абсолютно швидкого і «корисного». Наочний приклад, як із старовинної східної чи західної страви можна приготувати мікс з мотивів — «тільки додай води».

Велика частина сучасного фаст-фуду готується з всілякого м’яса. Кебаб, люля-кебаб, кебабче, чевапчичи — різні назви смаженого на вугіллі м’яса. У домашніх умовах на кухні, мабуть, вугілля не розпалиш. Але електрична решітка, контактний гриль, сковорідка-гриль — завжди врятує.

Кебаб — смажене м’ясо, одне з найпопулярніших на Сході і в Азії страв з м’яса. Найчастіше, кебаб — це довгаста котлета, обсмажена на шпазі. Готується зазвичай з баранини, але, з огляду на національні переваги, свинина буде нітрохи не гірше і навіть рідніше.

У фарш додається перемелена цибуля, яйця, спеції, іноді — білий хліб. Кебаби прекрасно виходять з будь-якого м’яса, і легко готуються в домашніх умовах. Домашній кебаб часто подається з добавкою з пряної зелені і загортається в лаваш.

Лаваш (тур. Lavaş) — прісний білий хліб у вигляді коржа з борошна. На всьому Сході лаваш лавашу — різниця. Від тонкого, як папір, до товстого, як долоня. Маленькі і великі, просто так і посипані насінням кунжуту. Закуска з лавашу з зеленню — взагалі унікальна закуска причому готується поки гості миють руки.

Домашній кебаб. Смачний рецепт

Інгредієнти (10 кебабів)

Свинина0.5 кг
Цибуля3 шт
Часник1-2 зубчика
Кінза1 пучок
Яйце1 шт
Рослинна олія1 ст. л.
Тонкий лаваш2-3 листа
Перець чорний мелений, коріандр, сіль, цукор, оцет винний Спеції
  1. Щоб приготувати домашній кебаб зі свинини, м’ясо краще взяти трохи жирне, без кісточок і хрящів.
    Свинина, зелень, овочі для кебаба
  2. Дві цибулини очистити від лушпиння і нарізати дуже тонкими півкільцями. Як можна тонше. Півкільця повинні відокремитися один від одного. Викласти цибулю в глибоку чашку або піалу. Цибулю посолити і поперчити, додати пів чайної ложечки цукру і перемішати. Дати цибулі постояти 10 хв, щоб розчинилася сіль і цукор.
    Замаринувати нарізану цибулю
  3. Додати 3-4 ст. л. винного оцту, перемішати, накрити серветкою або блюдцем, поставити в холодильник на 1 годину або більше. Цибуля повинна добре промаринуватися.
  4. Свинину вимити, видалити кісточки, хрящі. Двічі перекрутити м’ясо м’ясорубкою, щоб вийшов однорідний свинячий фарш.
  5. У блендері подрібнити одну цибулину, часник і 3-4 гілочки зелені кінзи. Додати сіль, перець, коріандр — за смаком. Повинна вийти досить сильно пахнуча пряна суміш.
    У блендері подрібнити одну цибулину, часник і 3-4 гілочки зелені кінзи
  6. Змішати в глибокій мисці свинячий фарш, пряну зелену суміш і вміст одного яйця.
    Змішати фарш, зелень і яйце
  7. Фарш дуже ретельно перемішати. Не полінуйтеся, перемішайте зайвий раз. Якщо фарш занадто щільний, можна додати 2-3 ст. л. холодної води. Викладіть фарш в герметичну посуд і поставте в холодильник.
    Фарш дуже ретельно перемішати
  8. За великим рахунком фарш повинен вистоятися на холоді кілька годин, а краще приготувати його ввечері і смажити домашній кебаб вранці. Цибуля, якщо вона буде маринуватися всю ніч, стане тільки смачніша.
  9. Далі необхідно смажити домашній кебаб.
  10. Гриль можна використовувати будь-який. Якщо є можливість використовувати вугілля – це найкращий варіант. В умовах міської квартири домашній кебаб прекрасно смажиться на електричній решітці або на сковорідці-гриль з ребристим дном. Необхідно добре змастити решітку гриля рослинною олією.
  11. Поки гриль нагрівається, необхідно ще раз перемішати фарш. Потім сформувати кебаби, у вигляді ковбасок завдовжки 10-12 см. І діаметром 3-4 см. Щоб фарш не приставав до пальців, треба змочувати руки холодною водою.
    Сформувати кебаби, у вигляді ковбасок
  12. Як тільки температура гриля досить піднялася — бризки води починають шипіти і випаровуватися, викласти домашній кебаб на решітку.
    Викласти домашній кебаб на решітку
  13. Смажити домашній кебаб з усіх 4-х сторін по 3,5-4 хв. Цього достатньо щоб домашній кебаб присмажився і на його поверхні утворився красивий малюнок від гарячої решітки.
    Смажити домашній кебаб з усіх 4-х сторін по 3,5-4 хв
  14. Всю решту зелень кінзи дрібно нарізати ножем. Мариновану цибулю віджати, а краще промити холодною проточною водою, щоб видалити надлишки оцту, і потім віджати.
    Кінза
  15. Промивши, додати дрібку цукру, трохи солі і меленого перцю. Змішати мариновану цибулю і нарізану кінзу.
    Змішати маринована цибуля і нарізану кінзу
  16. Готові домашні кебаби зняти з решітки і викласти на тарілку або обробну дошку.
    Готові домашні кебаби
  17. Тонкий лаваш, він продається практично у всіх магазинах, повинен бути обов’язково свіжим. Розрізати лист тонкого лаваша на однакові частини, розміром як 2 розкриті долоні. Зазвичай з одного аркуша тонкого лаваша виходить 8 шматків придатних, щоб звернути домашній кебаб.
    Тонкий лаваш
  18. На кожен шматок тонкого лаваша покладіть 1 ст. л. пряного салату з маринованої цибулі і кінзи.
    Покласти на лаваш ложку зелені з цибулею
  19. Покласти один домашній кебаб на лаваш.
    Покласти один домашній кебаб на лаваш
  20. Загорнути домашній кебаб з салатом в тонкий лаваш, приблизно так, як загортають фарш в капустяний лист, коли роблять голубці з рисом або просто скачати в рол.
    Загорнути кебаб із зеленню в лаваші
  21. Домашній кебаб із зеленню, загорнутий в тонкий лаваш, повинен полежати до 1 години, щоб лаваш просочився вологою зеленого салату.
  22. Викласти домашній кебаб в лаваші на велике блюдо прикрашене зеленню. Прекрасно підійде петрушка, кінза, листя шпинату. Особливого колориту страві надають зерна граната, якщо вони є.
    Домашній кебаб
  23. Цю страва їдять без ножа і виделки, просто беруть руками. Відмінно як гарнір підходить печена картопля, смажений баклажан, просто печені овочі.

Про рецепт

  • Вихід:10 кебабів
  • Підготовка:30 хв
  • Приготування:30 хв
  • Готується за:60 хв (без урахування вистоювання фаршу)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: