А ви готували салат з тунцем і помідорами під медово-гірчичною заправкою?
від Denzhyttya
1 Березня, 2021
Хочеться, щоб салат був легким, ніжним, весняним, оригінальним, гарним і незмінно смачним. А тому пропонуємо вашій увазі рецепт салату з тунцем і помідорами під пікантною заправкою і без майонезу. Вигляд на столі має просто дивовижний! Вашим гостям обов’язково сподобається такий оригінальний салат .
При бажанні такий салат на свято можна гарно оформити на широкому блюді, а можна приготувати тарталетки з начинкою і подати на стіл порційно.
Інгредієнти:
- 240 г консервованого тунця в олії (або горбуша, сайра тощо)
- 2 помідори
- 2 картоплини
- 1 пучок салату
- 100 г консервованих оливок
- 1 ст. ложки гірчиці
- 1 ч. ложка меду
- 2 ст. ложки олії
- 0,5 лимона
- чорний мелений перець за смаком
- сіль за смаком
Приготування:
- Картоплю відварити в мундирі, остудити, почистити і потерти на крупній тертці.
- Помідори поріжте невеликими шматочками.
- Оливки поріжте кільцями.
- Консервований тунець акуратно подрібніть виделкою.
- Приготуйте заправку для салату . Для цього вичавіть сік з лимона (приблизно 2 ст. ложки), змішайте його з олією, медом і гірчицею. Посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте.
- На тарілку викладіть листя салату.
- На салат викладіть картоплю, трохи посоліть і полийте рибною олією. Потім викладіть рибу, зверху – помідори і маслини. Полийте заправкою.
- Весняний салат з тунця і помідорів готовий.
Смачного!
Джерело:
lady.tochka.net