Абрикосове варення: не розварюється, цілими часточками, абрикоси пружні та щільні, дуже смачно
19 Липня, 2022
Це перевірений та надійний рецепт: абрикоси зберігають форму. Варення добре зберігається і залишається у первісному вигляді. До речі, можна використовувати половинки плодів для прикраси тортів та тістечок, а сиропом поливати морозиво та млинці.
Інгредієнти:
- абрикоси – 1 кг,
- цукор – 1 кг,
- вода – 250 мл
Для содового розчину:
- вода – 1 л,
- сода – 1 чайна ложка
Приготування:
- Абрикоси миємо у холодній воді, даємо стекти.
- Обережно розділяємо плоди на половинки, видаляємо кісточки.
- У просторий посуд наливаємо холодну воду та розмішуємо в ній харчову соду.
- Кладемо абрикоси в содовий розчин. Слідкуємо, щоб усі вони були повністю занурені в рідину.
- Зверху для надійності притиснемо невеликим вантажем: з цим впорається тарілка відповідного розміру. Залишаємо у такому вигляді на ніч (мінімум на 6 годин).
- Тепер зливаємо розчин соди, а абрикоси промиваємо чистою водою. Помітно навпомацки, що вони стали міцнішими, щільнішими.
- Готуємо сироп: у каструлю з товстим дном наливаємо воду та насипаємо цукор. Ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння і, помішуючи, варимо до розчинення цукру (хвилини 3-4).
- Кладемо в сироп половинки абрикосів і після закипання варимо півгодини. Це варення можна помішувати – абрикоси не втратять форму.
- За 2 хвилини до закінчення варіння додаємо у варення лимонну кислоту. Перемішуємо, доварюємо.
- Відразу розливаємо в стерилізовані сухі банки та закриваємо кришками. Як охолоне – прибираємо на зберігання.
Дуже апетитне, яскраве, гарне варення з абрикосів готове! У моєму рейтингу – на першому місці!
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки