Огірочки по-грузинськи на зиму. Вся фішка в хмелі-сунелі та помідорах

Ну дуже смачні, пікантні огірочки виходять! Вони називаються “по-грузинськи” або “грузинські”, тому маринуються з приправою хмелі-сунелі. Ось у цій приправі вся фішка. Якщо робити без неї – вийде зовсім не те.

Взимку ці огірочки просто вмить з’їдаються. Відмінно підходять до м’яса або відвареної картоплі. Рекомендую закатати кілька баночок!

Нам знадобиться (пропорції вказано на 1 кг огірків)

  • огірки – 1 кг
  • помідори – 600гр
  • часник – 5 зубчиків
  • хмелі-сунелі – 2 чайні ложки
  • сіль – 1 столова ложка
  • цукор – 4 столові ложки
  • олія соняшникова – 6 столових ложок
  • оцет 9% – 4,5 столові ложки
  • перець червоний гострий – 1-2 чайні ложки

Приготування:

  1. Помідори подрібнюємо до пюре блендером. Якщо блендера немає – ріжемо дуже дрібно ножем або натираємо на тертці, пропускаємо через м’ясорубку – загалом нам потрібна консистенція пюре.
  2. Помідори викладаємо в каструлю, додаємо подрібнений часник, сіль, цукор, оцет та олію. Кладемо хмелі-сунелі, а також гострий червоний перець за смаком. Я кладу 1 чайну ложку. Якщо любите гостріше – додавайте більше.
  3. Ставимо на плиту, і як тільки закипить – тушкуємо на повільному вогні хвилин 10. Потім до томатного соусу додаємо огірки і перемішуємо. Огірочки потрібно заздалегідь нарізати брусками або кільцями.
  4. Як тільки закипить, тушкуємо  5-6 хвилин (вогонь повільний), потім розкладаємо по стерилізованим банкам і закатуємо.
  5. Банки укутуємо і залишаємо так до повного остигання, потім забираємо на зберігання.

Смачно дуже! Приємного апетиту, дорогі друзі!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: