Аджику на зиму – готую щороку вже років 20. Мамин рецепт аджики
31 Серпня, 2022
Аджика для мене є неодмінною частиною консервації на зиму. Дуже любимо з макаронами, м’ясом і навіть просто із хлібом. Рецепт аджики мамин – готую за ним давно. Аджика виходить дуже смачна, густа, кисло-солодка.
Інгредієнти:
- Помідори – 2 кг
- Болгарський перець – 2 кг
- Морква – 700 грам
- Яблука – 700 грам
- Гострий перець – 2-3 штуки або до смаку
- Часник – 300 грам або до смаку
- Сіль – 2,5 ст. ложки
- Цукор – 3 ст. ложки
Приготування:
- Болгарський і гострий перець, помідори, моркву, часник та яблука мию, чищу та нарізаю на такі шматочки, щоб зручно було перекрутити їх в м’ясорубці.
- Моркву пропускаю через м’ясорубку і обсмажую на олії 10 хвилин на середньому вогні. Аджику готуватиму в каструлі з товстим дном, тому морквину смажу відразу в цій каструлі.
- Помідори пропускаю через м’ясорубку. Краще м’ясисті, типу сливка, з ними аджика виходить смачнішою і густішою.
- Болгарський перець пропускаю в м’ясорубці.
- Яблука також подрібнюю в м’ясорубці. Аджика виходить смачнішою із кисло-солодкими яблуками.
- До обсмаженої моркви додаю протерті помідори, болгарський перець та яблука. Періодично помішуючи, варю аджику 1 годину.
- Подрібнюю в м’ясорубці часник та гострий червоний перець. Перекладаю в каструлю з аджиком. Додаю сіль та цукор за смаком і варю ще 15 хвилин.
- Готову аджику перекладаю в стерилізовані сухі банки та закриваю стерильними кришками. Перевертаю і залишаю до повного остигання.
Смачна аджика на зиму готова! Вийшло 5 шт. 700 гр. баночок.
Джерело:
zhyttia.com.ua