Мариновані баклажани з часником та перцем на зиму. Смачна закуска

Закуска з баклажанів на зиму. Баклажани виходять як гриби, цілі, ароматні і дуже смачні.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1,5 кг.
  • Часник – 100 гр.
  • Болгарський перець червоний – 350 гр.
  • Кріп, петрушка – по одному пучку.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Коріандр, чорний перець за смаком.
  • Оцет 9% – 80 мл.
  • Соняшникова олія – 100 мл.

Приготування:

  1. Баклажани помити, нарізати брусочками. Потім опустити в киплячу воду та варити 5 хвилин.
  2. Болгарський перець нарізати дрібними кубиками, дрібно нарізати часник, кріп та петрушку. Додати сіль, спеції, оцет, олію і перемішати. Заправка готова. Перемішуємо її із баклажанами.
  3. Розкласти в банки і кришками не закривати, а тільки накрити.
  4. На дно каструлі постелити рушник та виставити банки. Залити водою по плечі банок і стерилізувати після закипання (0,5 літрові банки 10 хвилин). Потім банки вийняти, закрутити кришки, укутати рушником і залишити в теплому місці до повного охолодження.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: