Американці витрачають на це задоволення більш 125 млн доларів на рік.
Маршмеллоу – солодка і ніжна пастила, яка добре знайома кожному в США. Для наших дітей цукерки маршмеллоу стали також улюбленими ласощами.
Зефір жувальний – це відомі у всьому світі солодощі Marshmallow (маленькі пружні зефірінкі). Звідки ж він взявся?
Не повірите. У Стародавньому Єгипті готували маршмеллоу з кореня алтея – в ті часи ще не було желатину. Коли придумали останній, стало можливим налагодити його виробництво в промислових масштабах.
Згодом, маршмеллоу придбав величезну популярність в Європі і Америці. Згідно зі статистикою, американці витрачають на це задоволення більш 125 млн доларів на рік.
Шанувальники маршмеллоу знайшли найбільшу кількість кулінарних способів його використання – його додають в різні торти, капкейкі, десерти без випічки, до морозива і кавових напоїв, какао.
Популярність цього продукту, як в Україні, так і в усьому світі, зростає з кожним роком завдяки наростаючої тенденції в споживанні «легких солодощів» і «здорових продуктів», а також за рахунок його багатофункціональності.
Зефір жувальний їдять як снек, переглядаючи улюблені фільми або сидячи в компанії друзів, з нього готують різні десерти, мастику для тортів, додають в какао, кави або капучіно, кладуть в морозиво, а також з нього готують барбекю – підсмажують на пікніку як солодкий шашлик. Жарка зефіру жувального (маршмеллоу) над вугіллям – улюблена розвага, як для дітей так і для дорослих. Барбекю з маршмеллоу виходить вельми оригінальним та смачним – зефіркі трохи збільшуються в обсязі і покриваються хрусткою темної скоринкою та стають ніжними і тягучими на смак.
Останнім часом все більшою популярністю користуються складні десерти, в яких комбінують декілька різних видів кондитерських інгредієнтів.
Додавання зефіру жувального в десерт не тільки робить його оригінальним, модним і апетитним, але і привносить в нього свої смакові і ароматичні нотки.
Зефір жувальний широко використовується для прикраси і додання особливого смаку морозиву, коктейлів, мусів, тістечком і фруктових салатів, також є основою для приготування мастики для прикраси тортів та тістечок.
Зефір жувальний (маршмеллоу) додається в гаряче какао, каву або капучіно. Зефірки тануть і утворюють в чашці приємну солодку пінку, від чого напій набуває особливого смаку й аромату. Також, зефірки подаються з чашкою гарячого напою як солодке частування.