Апельсинове диво: яскравий і смачний пиріг з апельсинами
від Denzhyttya
19 Січня, 2022
Це найвдаліший і найсмачніший пиріг, який я пробувала останнім часом. Найкращий рецепт апельсинового пирога для зими. Він такий яскравий, святковий, ніжний, прямо тане в роті, а ще ідеально піднімає настрій у зимовий вечір.
Готувати його швидко, буквально п’ять хвилин на приготування тіста, решта – це випічка у духовці. З особливим задоволенням поділюся цим рецептом.
Інгредієнти:
- Борошно – 1 склянка (200 мл)
- Розпушувач – 1 пакетик
- Яйця – 2 шт
- Цукор 1 склянка (200 мл) + 2 ст. л
- Соняшникова олія – 50 мл
- Сметана або натуральний йогурт – 200 мл
- Апельсини – 3 шт
Приготування:
- Починаємо з апельсинів. З одного апельсина чистимо цедру, вона знадобиться у тісто. Очищаємо шкірку та нарізаємо м’якоть невеликими шматочками. Два апельсини, які залишилися, розрізаємо на половинки і нарізаємо тонкими півкільцями.
- Дно форми застеляємо папером, промазуємо вершковим маслом, присипаємо цукром. Укладаємо нарізані апельсини по всій поверхні і трохи присипаємо цукром.
- Робимо тісто. У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо олію, цукор, сметану і добре перемішуємо. Через сито всипаємо борошно з розпушувачем та ложкою перемішуємо негусте тісто. У нього додаємо цедру та нарізаний апельсин. Ще раз перемішавши, виливаємо у форму на викладені апельсини. Трохи пристукуємо, щоб тісто поступово розійшлося по формі.
- Розігріваємо духовку на 180 градусів і як набере температуру, відправляємо пиріг з апельсинами на випічку. Час приготування – 30-35 хвилин. Готовність можна повірити шпажкою.
- Діставши готовий пиріг, даємо йому охолонути хвилин 5-10 і перевертаємо форму на широку тарілку. Знімаємо папір і отримуємо таку красу.
Зауважу, що навіть скоринка на скибочках апельсина стає м’якою та ніжною, а який дивовижний стоїть аромат домашньої випічки з апельсинами!
Спробуйте – це дуже, дуже смачно! Усім приємного частування!
Джерело:
zhyttia.com.ua