Ароматна зелена аджика без варіння на зиму
27 Вересня, 2022
Порадуйте своїх рідних та близьких цією смачною та ароматною стравою, яка готується дуже просто та швидко!
На просторах інтернету є безліч рецептів червоної аджики, але я вам розповім, як приготувати зелену аджику, яка не тільки дивовижно виглядає, але й має чудові смакові якості.
Нам знадобиться для 10 банок по 250 мл:
- Петрушка – 400 грам
- Кріп – 300 грам
- Кінза -200 грам
- Перець гострий – 200 грам
- Перець болгарський – 1,5 кілограма
- Часник – 200 грам
- Сіль – 60 грам
- Цукор – 15 грам
- Олія соняшникова – 50 грам
- Оцет яблучний – 2 столові ложки
Приготування:
- Помити зелень і пропустити через м’ясорубку.
- Важливо: щоб маса вийшла однорідною, зелень слід пропустити через м’ясорубку двічі. Решту інгредієнтів слід пропускати один раз!
- У болгарського перцю необхідно видалити все насіння, а у перцю чилі відірвати тільки плодоніжку і так само пропустити через м’ясорубку.
- Пропустити через м’ясорубку решту інгредієнтів.
- Додати сіль, цукор, оцет яблучний та олію і все ретельно перемішати.
Для того, щоб усі смаки об’єдналися, аджику необхідно помістити в холодильник на дві доби, і тільки після цього вже можна розкладати по банках.
Зелена аджика добре підходить до будь-якого м’яса, а також з неї можна легко приготувати смачний ароматний соус, перемішавши аджику з майонезом.
Зробіть хоч маленьку порцію зеленої аджики для проби, вам дуже сподобається. Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua