Бабуся навчила готувати суп, який їдять всі
від Denzhyttya
24 Жовтня, 2021
Рецепт гречаного супу з картопляними галушками. У цей суп я ще додала м’ясо і гриби, але Ви можете приготувати без цих двох інгредієнтів або вибрати щось одне. Бабусин варіант був просто з грибочками. Суп вийшов дуже ситним і простим в приготуванні.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 500 г
- Печериці – 300 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Гречка – 0,5 склянки
- Картопля – 5 шт.
- Борошно – 4 ст.л.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль перець
- Зелень
Приготування:
- 500 г промитого курячого філе нарізаємо на невеликі шматочки. Варю суп в каструлі на 4 літри. Відправляємо філе в каструлю і заливаємо водою.
- Ставимо каструлю на плиту на великий вогонь і доводимо до кипіння. Нехай вариться поки будимо займатися іншими інгредієнтами.
- 300 г очищених печериць нарізаємо вздовж на тонкі шматочки. Одну ріпчасту цибулю нарізаємо на невеликі шматочки. Одну моркву натираємо на грубій терці.
- На розжарену сковорідку з соняшниковою олією відправляємо цибулю, моркву і гриби обсмажуватися. Смажимо до красивого золотистого кольору.
- Коли м’ясо закипіло, ложкою або шумівкою забираємо всю пінку.
- Додаємо півсклянки промитої гречки. Солимо, перчимо за своїм смаком. Перемішуємо.
- Підготуємо картопляні галушки. У каструлі у мене 5 штук відвареної картоплі, всю воду з неї я попередньо злила.
- Розбиваємо одне яйце. Перчимо, солимо за своїм смаком. Розминаємо картоплю до стану пюре. Додаємо 4 столові ложки борошна і перемішуємо.
- Додаємо в суп засмажку. І поступово за допомогою двох чайних ложок беремо картопляне тісто і відправляємо галушки в суп. Дуже багато тіста брати не треба, так як галушки при варінні збільшуються.
- Перемішуємо і варимо суп до готовності галушок. Буквально кілька хвилин.
- Додаємо зелень, перемішуємо і можна подавати.
Смачного!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua