Бабуся навчила готувати суп, який їдять всі

Рецепт гречаного супу з картопляними галушками. У цей суп я ще додала м’ясо і гриби, але Ви можете приготувати без цих двох інгредієнтів або вибрати щось одне. Бабусин варіант був просто з грибочками. Суп вийшов дуже ситним і простим в приготуванні.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 500 г
  • Печериці – 300 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Гречка – 0,5 склянки
  • Картопля – 5 шт.
  • Борошно – 4 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль перець
  • Зелень

Приготування:

  1. 500 г промитого курячого філе нарізаємо на невеликі шматочки. Варю суп в каструлі на 4 літри. Відправляємо філе в каструлю і заливаємо водою.Бабуся навчила готувати суп, який їдять всі: і чоловік і діти, і добавки просятьс
  2. Ставимо каструлю на плиту на великий вогонь і доводимо до кипіння. Нехай вариться поки будимо займатися іншими інгредієнтами.
  3. 300 г очищених печериць нарізаємо вздовж на тонкі шматочки. Одну ріпчасту цибулю нарізаємо на невеликі шматочки. Одну моркву натираємо на грубій терці.
  4. На розжарену сковорідку з соняшниковою олією відправляємо цибулю, моркву і гриби обсмажуватися. Смажимо до красивого золотистого кольору.Бабуся навчила готувати суп, який їдять всі: і чоловік і діти, і добавки просятьс
  5. Коли м’ясо закипіло, ложкою або шумівкою забираємо всю пінку.
  6. Додаємо півсклянки промитої гречки. Солимо, перчимо за своїм смаком. Перемішуємо.
  7. Підготуємо картопляні галушки. У каструлі у мене 5 штук відвареної картоплі, всю воду з неї я попередньо злила.
  8. Розбиваємо одне яйце. Перчимо, солимо за своїм смаком. Розминаємо картоплю до стану пюре. Додаємо 4 столові ложки борошна і перемішуємо.Бабуся навчила готувати суп, який їдять всі: і чоловік і діти, і добавки просятьс
  9. Додаємо в суп засмажку. І поступово  за допомогою двох чайних ложок беремо картопляне тісто і відправляємо галушки в суп. Дуже багато  тіста брати не треба, так як галушки при варінні збільшуються.Бабуся навчила готувати суп, який їдять всі: і чоловік і діти, і добавки просятьс
  10. Перемішуємо і варимо суп до готовності галушок. Буквально кілька хвилин.Бабуся навчила готувати суп, який їдять всі: і чоловік і діти, і добавки просятьс
  11. Додаємо зелень, перемішуємо і можна подавати.Бабуся навчила готувати суп, який їдять всі: і чоловік і діти, і добавки просятьс

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: