Баклажани по-грузинськи: закуска з баклажанів на зиму
11 Вересня, 2022
Сьогодні у мене для Вас обіцяний рецепт заготівлі баклажанів на зиму. Виходить смачна закуска-салат.
Інгредієнти:
- 2 кг баклажанів
- 500 г помідорів
- 500 г моркви
- 500 г солодкого перцю
- 3 середніх цибулини
- 5 зубчиків часнику
- 1 стручок гострого перцю (або за смаком)
- 1 ст. л. солі
- 6 ст.л. оцту 9%
- 1 ст. л. хмелі – сунелі
- 50-70 мл соняшникової олії
Приготування:
- Найскладніше це підготувати овочі. Баклажани нарізаю кільцями/напівкільцями товщиною близько 1 см. Моркву натираю на великій тертці, цибулю кубиками, перець соломкою, помідори просто невеликими шматочками.
- У великій каструлі на олії обсмажую цибулю з морквою.
- Додаю баклажани, перемішую. Вливаю 250 мл кип’ятку. Накриваю кришкою та тушу 10 хвилин.
- Іноді помішуючи. Якщо потрібно, можна додати ще води.
- Перець, гострий перець, помідори, часник пропущений через прес, сіль та хмелі-сунелі додаю до каструлі з баклажанами. Накриваю кришкою та тушу 20 хвилин.*Якщо соку мало, можна додати трохи помідорів або води.
- Оцет можна додати в каструлю в кінці варіння, або розкласти салат по банкам об’ємом 500 мл (виходить 6 шт.) і в кожну влити 1 ст.л. оцту.
- Банки закатати, перевертаю і залишаю охолонути під ковдрою. Зберігати таку закуску потрібно у прохолодному місці.
Смачних вам заготовок на зиму!
Джерело:
zhyttia.com.ua