Баклажани по-грузинськи на зиму. Смачний рецепт для любителів баклажанів
31 Серпня, 2022
Пікантна, гостра, дуже запашна заготовка з баклажанів. Найсмачніший рецепт для любителів закусок із баклажанів!
Баклажани для закуски краще використати невеликого розміру. Перець вибирайте червоного кольору, з ним маринад вийде гарного кольору. Зелень можна додавати будь-яку за смаком (кінзу, петрушку, кріп) або зовсім не додавати.
Нам знадобиться (вихід 1,5 літра):
- баклажани 1,5 кг
- болгарський перець 3 шт.
- гострий перець 1 шт. (за смаком)
- часник 1 головка
- помідори 1-2 шт.
- оцет 9% 60 мл
- сіль 2 чайні ложки
- цукор 4 чайні ложки
- олія соняшникова для смаження
Приготування:
- Баклажани наріжте кільцями завтовшки приблизно 1 сантиметр. Перекладіть у посуд і пересипте сіллю (1,5-2 чайні ложки достатньо). Перемішайте та залиште при кімнатній температурі на 30-40 хвилин.
- Можна зайнятися маринадом. Для приготування помідори, болгарський перець, часник і гострий перець прокрутіть через м’ясорубку (можна скористатися кухонним комбайном). До отриманої маси додайте сіль, цукор. Проваріть на повільному вогні 5 хвилин, в кінці влийте оцет.
- Через 30 хвилин баклажани пустять сік. Його потрібно злити, кружечки баклажанів обсушити паперовим рушником. Потім викласти на лист, застелений пергаментом (пергамент змастити олією).
- Зверху баклажани також потрібно змастити олією. Запікайте в духовці при 180 градусах 15 хвилин.
- Далі шарами покладіть по стерилізованим банкам (шар баклажанів-шар маринаду). Прикрийте стерильними кришками.
- Заготівлю потрібно обов’язково простерилізувати. Для цього на дно каструлі укласти тканину, поставте банки, нещільно закрутивши гвинтовими кришками (або не закривши залізними). Налийте холодну воду по плечі банок, поставте на вогонь і стерилізуйте з моменту кипіння води 15 хвилин.
- Після стерилізації закрутіть банки кришками, переверніть догори дном, укутайте чимось теплим і залиште до повного остигання. Заготівля добре зберігається в квартирі.
Джерело:
zhyttia.com.ua