Баклажани тушковані зі сметаною і часником: проста і смачна закуска всього за 10 хвилин
від Denzhyttya
20 Вересня, 2021
Баклажани, або синенькі – популярний овоч, з якого можна зробити багато різноманітних страв. Сьогодні приготуємо одну з найпростіших і смачних страв – баклажани тушковані зі сметаною і часником. Готуються швидко, а результат фантастичний. Страву можна подати і як салат, і як холодну або гарячу закуску. Час приготування: 10 хвилин.
Інгредієнти:
- Баклажан – 2 шт
- Сметана – 100 г
- Часник – 2 зубці
- Кріп – пучок
- Олія соняшникова – 1 столова ложка
- Сіль – чверть чайної ложки
- Перець чорний мелений – дрібка
Приготування:
- Підготувати все необхідне. Баклажани бажано вибирати молоді, з м’якою шкіркою і світлим насінням. Якщо овочі старі, то шкіру і насіння слід прибрати. Сметану використовувати не надто жирну, 15-18% буде цілком достатньо.
- Нарізати баклажани на довільні шматочки. Не варто занадто дрібнити, так як в процесі тушкування все може перетворитися в кашу. Посипати сіллю, змішати і залишити на 10 хвилин. Виділиться певна кількість темної рідини.
- Баклажани віджати руками і висипати в прогріту з олією сковорідку. Смажити на середньому вогні 4-5 хвилин до появи рум’яного кольору. Викласти сметану, посипати свіжомеленим перцем.
- Тушкувати на слабкому вогні, прикривши кришкою, ще 5 хвилин. Додати нарізані кріп і часник.
- Змішати, вогонь відразу ж вимкнути і залишити постояти в закритій сковорідці пару хвилин, щоб аромати краще розкрилися. Баклажани тушковані зі сметаною і часником готові. Подавати можна як гарячими, так і в холодному вигляді.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua