Баклажани з печерицями на зиму. Дуже смачний рецепт
від Denzhyttya
9 Серпня, 2021
Провела я ревізію на полицях із зимовими заготовками і зрозуміла, що мені терміново потрібно доповнити запаси синенькими. Цього разу готувати буду салат.
Готуйтеся записувати рецепт баклажанів з печерицями.
Інгредієнти:
- баклажани 1,5 кг
- печериці 500 г
- Цибуля 0,5 кг
- часник 5 зуб.
- соняшникова олія 120 мл
- майонез 5 ст. л.
- сіль 2 ч. Л.
- оцет 2 ст. л.
Приготування:
- Помийте баклажани, обріжте краї і наріжте овочі квадратиками 1,5-2 см. Перекладіть їх в каструлю з киплячою солоною водою (на 1 л – 1 ст. л. солі). Варіть 2 хвилини після закипання, потім відкиньте на друшляк.
- Наріжте гриби пластинками і обсмажте на розігрітій сковороді з соняшниковою олією (30 мл) протягом 10 хвилин, періодично перемішуючи.
- Коли вода з баклажанів стече, розділіть їх навпіл і обсмажте кожну частину в 30 мл соняшникової олії на сильному вогні протягом 5 хвилин.
- Наріжте цибулю і обсмажте в олії до прозорості. Змішайте всі овочі, видавіть часник, додайте сіль, оцет і майонез. Добре перемішайте.
- Розкладіть салат по банках, злегка утрамбовувавши, щоб не було порожнечі. Накрийте кришками і поставте в каструлю з тканинною серветкою на дні. Налийте води стільки, щоб вона доходила по «плечики» банок.
- Стерилізуйте 20 хвилин після закипання. Потім витягніть і гарячими закрутіть. Переверніть банки і залиште до повного охолодження.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить три півлітрові баночки. Це за умови, що після дегустації баклажанного салату що-небудь залишиться. У мене перша партія в банки так і не потрапила. Майже все з’їли в цей же день. Але нічого, приготувала ще. І вам раджу!
Смачного!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya