Баклажани зі смаком грибів на зиму. Перепробувала багато рецептів, але кращого не знайшла
від Denzhyttya
20 Серпня, 2021
Обсмажені баклажани нагадують за смаком гриби, а якщо ще додати набір певних спецій, салати не відрізниш від грибних страв.
Інгредієнти:
- баклажани, 2.5 кг;
- часник, 1 головка;
- кріп, пучок;
- грибні кубики, 2 шт;
- сіль, 1 ч.л;
- оцет 9%, 2.5 ст.л;
- олія соняшникова, близько 400 мл.
Приготування:
- Баклажани ріжемо невеликими кубиками. Зараз майже немає сортів, які необхідно промивати від гіркоти, тому очищаємо від шкірки і ріжемо.
- Обсмажуємо кубики порційно, щоб процес проходив швидше.
- Кріп і часник дрібно січемо.
- Баклажани викладаємо на паперові рушники, щоб прибрати надлишки олії.
- Порада: грибні кубики можна замінити приправою грибною, буде досить 2 – 3 столових ложок. Якщо вона з сіллю, додатково сипати сіль не потрібно.
- Баклажани заправляємо сіллю, приправою, оцтом і перемішуємо. Залишаємо на 30 хвилин.
- Розкладаємо в чисті банки, ущільнюємо.
- Накриваємо кришками і ставимо стерилізувати на 20 хвилин (банки 0.5 л).
- Закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до охолодження. Зберігаємо в підвалі або в коморі.
Салат виходить просто дивовижним, швидко готується і також швидко зникає з тарілок. Тому готуйте більше.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua