Беремо склянку кефіру і через 15 хвилин смачні «Пальчики» готові
Ділимося рецептом приготування печива довгастої форми, яке схоже на «пальчики». Тісто замішується на кефірі: готувати з нього можна вже через кілька хвилин, результат порадує смаком і апетитним виглядом.
Необхідні інгредієнти:
- кефір (стакан або близько 220 мл);
- яйце (3 шт.);
- сода (10 г або 2 ч. л.);
- борошно (550-600 р);
- ванілін / ванільний цукор (індивідуально);
- цукор (півсклянки, близько 150 г.);
- олія рослинне близько 100 г;
сіль (за смаком); - цукрова пудра.
Печиво будемо смажити в олії, а пудрою створювати привабливий, апетитний вигляд.
Етапи приготування:
У глибоку тарілку виливаємо кефір, туди ж додаємо рослинну олію і яйця. Насипаємо вказану в рецепті кількість цукру, солі і ваніліну. Інгредієнти необхідно добре перемішати і збити протягом 2 хвилин.
В отриману однорідну масу додаємо соду і борошно, перемішуємо. Тісто має бути по структурі щільним і не липнути до рук, якщо липне, варто додати трохи олії.
Готуємо сковороду: налити олію і добре її розігріти, перед початком смаження вогонь зменшити до середнього.
Робимо наші смаколики: для цього невеликі шматки тіста необхідно розкачати у вигляді тонких ковбасок, далі їх будемо нарізати, щоб вийшли акуратні пальчики. Ідеальна вага для шматочків, з яких будемо формувати печиво, складає близько 40 г.
Наші заготовки обсмажуємо з обох сторін протягом 1,5 хвилини. Готові пальчики мають вигляд рум’яний, золотистий. Викладаємо на пергаментний папір для видалення надлишків жиру.
Печиво перед подачею на стіл посипати цукровою пудрою.
Сподіваюся, рецепт швидких пальчиків вам сподобається. Смачного!