Беру 2 яблука і готую плюшки з яблучною начинкою
від Denzhyttya
16 Листопада, 2021
Плюшки з яблучною начинкою виходять дивовижними, ароматними та залишаються свіжими довгий час.
Інгредієнти:
- борошно, 280 г
- сіль щіпка
- дріжджі сухі та розпушувач по 5 г
- цукор, 30 г
- яйце, 1 шт
- молоко тепле, 100мл
- яблука, 2 шт
Приготування:
- Просіюємо борошно і змішуємо з дріжджами, розпушувачем, цукром та сіллю.
- Додаємо яйце, попередньо збивши його віночком.
- Перемішуємо масу та вливаємо тепле молоко, вимішуємо тісто.
- Порада: якщо тісто виходить липким, додайте ще трохи борошна.
- Накриваємо плівкою та залишаємо в теплому місці на 30 – 40 хвилин.
- Розгортаємо пласт товщиною до 4 мм і викладаємо часточки яблук рядами.
- Згортаємо тугий рулет, щоб краї добре закріпилися, змащуємо тісто водою.
- Ріжемо порційними шматочками та накриваємо рушником, залишаємо на 15 хвилин.
- Обсмажуємо на сковороді в олії з двох сторін.
- Викладаємо на паперові серветки, потім на тарілку.
Можна гарячими посипати цукром або повністю охолодити і посипати цукровою пудрою.
Плюшки виходять дуже м’якими, ароматними та вологими за рахунок яблучних часточок. Можна ще присипати корицею або одразу обсипати часточки на тісті.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua