Беру кабачки, картоплю, фарш і готую все відразу в одному посуді без смаження та запікання
6 Червня, 2022
Беру кабачки, картоплю та будь-який фарш! Готую все відразу в одному посуді без смаження та запікання! Оригінально, красиво та дуже смачно!
Ця страва з кабачками особливо любима у нашій родині! В сезон, коли є кабачки, взагалі готуємо кілька разів на тиждень! Все швидко, просто, без метушні, а виходить справді смачна страва!
Інгредієнти:
- Кабачки – 4 шт.
- Фарш – 150 гр. (будь-який, у мене свино-яловичий)
- Рис сирий – 3 ст.л.
- Цибуля – 1 шт.
- Картопля – 3-4 шт.
- Томатна паста – 1,5 ст.л.
- Соняшникова олія – 2 ст.л.
- Петрушка середній пучок
- Сіль – 1 ч.л.
- Паприка солодка – 1 ч.л.
- Чорний мелений перець
Заливка:
- Томатна паста – 2 ст.л.
- Вода гаряча – 500 мл.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Цукор – 1 ч.л.
Приготування:
- Кабачки розрізаємо на кілька частин та видаляємо м’якоть. Її надалі можна використовувати на оладки або додати у фарш.Рекомендую зробити надрізи на кабачках за допомогою вилки. Так готова страва виглядатиме в кілька разів красивіше.
- У ємність всипаємо сирий рис, натираємо цибулю, додаємо фарш, томатну пасту і олію.Туди ж відправляємо нарізану зелень петрушки, солодку паприку, пару дрібок солі та мелений перець. Все мішаємо до однорідності.
- Кабачки якомога щільніше набиваємо фаршем.
- На дно каструлі укладаємо в кілька шарів картоплі, нарізану кружечками, а зверху ставимо кабачки.Картоплю можна і не додавати, але з нею виходить набагато смачніше, як на мене.
- Змішуємо томатну пасту з гарячою водою, додаємо цукор, сіль, мішаємо і вливаємо в каструлю.
- Накриваємо кришкою, ставимо на плиту, доводимо до кипіння і тушкуємо на повільному вогні 45 хвилин.
- Близько 15 хвилин на підготовку та 45 хвилин на плиті! Всього за одну годину виходить розкішний та по-справжньому смачний обід чи вечеря!
Упевнена, рідні близькі оцінять і подачу і саму страву належним чином! Незважаючи на простий набір продуктів, їжа виходить чудова!
Якщо готуватимете, обов’язково зробіть надрізи вилкою на кабачках, так вони виглядають набагато красивіше і ошатніше!
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua