Беру трохи фаршу і готую “пеньки”
від Denzhyttya
31 Березня, 2021
Всім любителям пельменів пропоную приготувати оригінальну страву “пеньки”.
Страва, не дивлячись на свою незвичайну назву, дуже повсякденна і складається всього лише з трьох основних інгредієнтів.
Інгредієнти:
- Тісто пельменне – 500 г
- Фарш – 300г
- Цибуля – 2-3 шт
- Морква – 1 шт
- Томатна паста – 1 ст.л
- Сіль і спеції за смаком
Приготування:
- Подрібнити цибулю(я зробила це в блендері). Потім частину цибулі додати в фарш. Чим більше цибулі тим соковитішими будуть “пеньки”. Солимо, перчимо до смаку.
- Натираємо моркву на тертці і обсмажуємо разом з цибулею, що залишилася на соняшниковій олії до м’якості.
- Трохи менше половини піджарки прибираємо в інший посуд, а в решту додаємо томатну пасту і трохи води, тушкуємо до стану соусу.
- Розкачуємо тісто в тонкий пласт і викладаємо на нього фарш і частину морквяно-цибулевої піджарки.
- Загортаємо в рулет і нарізаємо кружечками приблизно 2 см завтовшки.
- Тепер ці кружечки потрібно обваляти в борошні, злегка приплюснути.
- І обсмажити з двох сторін на олії.
- Тепер в жаровню викладаємо шарами: пеньки і томатну піджарку. У мене вийшло в два шари. Заливаємо кип’ятком так, щоб він повністю покрив страву і готуємо 10-15 хвилин під закритою кришкою, не забуваємо посолити і додати спеції.
Готову страву посипати зеленню.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua