Без варіння та без стерилізації хрумкий та ароматний салат з огірків на зиму

Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати салат з огірків на зиму. Готувати такий салат дуже просто і без стерилізації. Буде чудовим доповненням до м’ясних та рибних страв.

Огірки можна використовувати будь-якого розміру та зрілості.

Салат виходить дуже смачний і ароматний і добре зберігається всю зиму в холодильнику або підвалі. Спробуйте приготувати кілька баночок на пробу.

Інгредієнти:

  • огірочки – 1-1.5 кг. ;
  • часник – 1-2 головки (125-130 гр.);
  • цибуля – 1-2 шт. ;
  • сіль – 2-2,5 ст.л. ;
  • цукор – 7-8 ст.л. ;
  • оцет 9% – 4,5 ст.л. ;
  • кріп (за бажанням) – 1 пучок.

Приготування:

  1. Огірочки добре помити, обрізати з обох кінців і нарізати кружечками або напів кружечками завтовшки 5-6 мм.
  2. У глибоку миску перекласти всі нарізані огірочки.Без варіння та без стерилізації хрумкий та ароматний салат з огірків на зиму
  3. Кріп дрібно посікти. Почистити цибулю та часник.
  4. Цибулю нарізати тонкими кільцями або півкільцями і викласти в миску до огірків.
  5. Часник пропустити через прес або натерти на дрібній тертці.
  6. Потім додати часник, кріп, всипати сіль та цукор, влити оцет.Без варіння та без стерилізації хрумкий та ароматний салат з огірків на зиму
  7. Все добре перемішуємо до розчинення солі та цукру.Без варіння та без стерилізації хрумкий та ароматний салат з огірків на зиму
  8. Накрити кришкою або харчовою плівкою та поставити в холодильник маринуватися на 12 годин.Без варіння та без стерилізації хрумкий та ароматний салат з огірків на зиму
  9. За цей час огірки виділять багато соку.Без варіння та без стерилізації хрумкий та ароматний салат з огірків на зиму
  10. Миску із салатом дістати з холодильника, прибрати харчову плівку і добре перемішати.
  11. При необхідності додати трохи солі або цукру і ще раз перемішати.
  12. У сухі, чисті та стерилізовані банки викласти салат із огірків, ущільнюючи його ложкою, при цьому виганяючи повітря.Без варіння та без стерилізації хрумкий та ароматний салат з огірків на зиму
  13. Залити до самого верху огірковим маринадом.
  14. Банки з салатом накрити стерилізованими кришками (якщо боїтеся, що банки з салатом надуваються, то можете їх простерилізувати 10 хвилин, але я цього не роблю) і закатати або закрутити.Без варіння та без стерилізації хрумкий та ароматний салат з огірків на зиму
  15. Зберігати салат краще у прохолодному місці або в холодильнику.
  16. У цьому рецепті консервантом буде оцет із цукром та сіллю, а часник (кількість часнику не зменшувати) вбиває бактерії, і не дасть салату закиснути. Приємного всім апетиту!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: