Закладаю та заливаю холодною водою: найшвидший спосіб засолювання огірків на зиму

Сьогодні хочу з Вами поділитись рецептом квашених огірків. Сам рецепт дуже простий. З цими огірками виходить смачний розсольник.

Нам знадобиться на 3-х літрову банку:

  • Огірки
  • Хрін – 2 листи (або корінь)
  • Парасольки кропу – 3 штуки (або насіння кропу)
  • Часник – 3-5 зубчиків
  • Листя чорної смородини – за бажанням
  • Гірчичний порошок – 2 столові ложки з гіркою
  • Сіль – 90 грам (3 столові ложки із середньою гіркою)
  • Холодна вода

Приготування:

  1. Для початку наші огірочки складаємо в тазик та заливаємо холодною водою. Нехай вони в такий спосіб трохи постоять. Якщо огірки свіжозібрані, залишаємо їх на 30 хвилин, якщо покупні, то залишаємо на 2 години.Закладаю та заливаю холодною водою: найшвидший спосіб засолювання огірків на зиму
  2. Банку я взяла 3-літрову. Попередньо її добре вимила. На дно укладаємо лист хріну, поділивши його на шматочки. Замість листя можна взяти подрібнений корінь.Закладаю та заливаю холодною водою: найшвидший спосіб засолювання огірків на зиму
  3. Ще кладемо парасольку кропу. Важливо брати саме парасольки без листя, інакше огірки запліснявіють. Замість парасольок можна брати насіння кропу.
  4. Додаємо 2-3 зубчики часнику та щільно укладаємо миті огірки. Приблизно до середини банки.Закладаю та заливаю холодною водою: найшвидший спосіб засолювання огірків на зиму
  5. Можна додати ще листя чорної смородини, це на Ваш розсуд.
  6. Тепер кладемо ще парасольки кропу та часник.Закладаю та заливаю холодною водою: найшвидший спосіб засолювання огірків на зиму
  7. Далі укладаємо огірки до верху банки. Зверху огірки накриваємо листом хрону, згорнувши в кілька разів.Закладаю та заливаю холодною водою: найшвидший спосіб засолювання огірків на зиму
  8. На 3-літрову банку потрібно 90 грам солі. Це 3 столові ложки із середньою гіркою. Добре розчиняємо її у холодній воді. Я взяла літрову чашку.Закладаю та заливаю холодною водою: найшвидший спосіб засолювання огірків на зиму
  9. Тепер додаємо гірчичний порошок 2 столові ложки із гіркою. І все це добре розмішуємо, щоб не залишилося грудочок.Закладаю та заливаю холодною водою: найшвидший спосіб засолювання огірків на зиму
  10. Можна гірчицю не додавати, але з нею виходить смачніше. Дивіться як Вам більше подобається.
  11. Розсолом, що вийшов, заливаємо огірки.Закладаю та заливаю холодною водою: найшвидший спосіб засолювання огірків на зиму
  12. Простір, що залишився, заповнюємо просто холодною водою.Закладаю та заливаю холодною водою: найшвидший спосіб засолювання огірків на зиму
  13. Дивіться, щоб на дні кухля сіль не залишалася. Її обов’язково всю потрібно розчинити у воді.
  14. Банку накриваємо щільною поліетиленовою кришкою і прибираємо в холодне місце кваситися. Можна поставити в холодильник або в льох.Закладаю та заливаю холодною водою: найшвидший спосіб засолювання огірків на зиму

Квасяться такі огірочки приблизно 1 місяць. І чудово зберігаються до наступного літа.Закладаю та заливаю холодною водою: найшвидший спосіб засолювання огірків на зиму

Я Вам хочу показати огірки, які ми в такий спосіб квасили минулого року. Хтось їх любить зі смаженою картоплею, хтось на закуску, а я обожнюю з ними розсольник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: