Бісквітний рулет зі смачною начинкою
від Denzhyttya
8 Жовтня, 2022
Пропоную сьогодні приготувати до чаю дуже ніжний, буквально тане в роті бісквітний рулет. Він виходить еластичним, не кришиться і не ламається. Дуже смачний.
Інгредієнти:
тісто:
- Яйця — 5 штук
- Цукор — 100 гр
- Борошно — 100 гр
- Олія — 3 ст.л
- Щіпка солі,
- Ваніль за смаком
- Розпушувача трохи менше половина чайної ложки
крем:
- Сир — 400 гр
- Сметана 100 гр
- Цукрова пудра ( за смаком )
- Вершкове масло -100 гр
- Ванілін за смаком
Просочення: 50 мл молоко ( необов’язково )
Приготування:
Крем:
- Отже, в миску відправляємо сир, сметану, ванілін і цукрову пудру. Якщо сир вологий, то сметану додавати необов’язково.
- Пробиваємо масу заглибним блендером. Або перетираємо через сито.
- В інший посуді збиваємо міксером розм’якшене вершкове масло до легкої повітряності.
- Додаємо по столовій ложці сирної маси і продовжуємо збивати до однорідності. Крем готовий.
тісто:
- Яйця кімнатної температури відправляємо в глибоку миску, додаємо дрібку солі і збиваємо міксером приблизно 2 хвилини.
- Висипаємо звичайний цукор і ванільний цукор за смаком, продовжуємо збивати міксером 10 хвилин.
Повинна вийти ось така повітряна маса. - Наступним кроком поступово вливаємо рослинну олію і акуратно перемішуємо звичайним віночком.
- Просіюємо борошно з розпушувачем, але не висипайте все борошно відразу, додавайте поступово.
Повільно перемішуємо тісто, щоб не порушити консистенцію. - Викладаємо пергаментний папір на деко. Папір має бути дуже хорошої якості.
У мене з силіконовим покриттям, маслом не змащую. Якщо ви як сумніваєтеся, то краще змастіть. - Акуратно розділимо тісто.
- Відправляємо в розігріту духовку 180 градусів ( це важливо ) і чекаємо приблизно 10-12 хвилин до легкого золотистого кольору.
Духовку відкривати не треба, інакше бісквіт не підніметься.
- Дістаємо і перевертаємо готовий бісквіт на інший лист пергаменту, а який зверху повільно прибираємо.
Тісто м’яке і еластичне. Даємо охолонути приблизно 3 хвилини. - За бажанням просочуємо тісто молоком за допомогою кулінарного пензлика. Потім змащуємо рулет кремом.
Звертаємо і прикрашаємо, як вам подобається.
Готовий рулет можна прибрати в холодильник на годину, або подаємо до чаю відразу.
Пригощайтеся!
Джерело:
filizhankakavu.com
Позначки