Булочки з начинкою
від Denzhyttya
1 Вересня, 2021
Яке чаювання без смачної булочки? Цей чудовий рецепт здоби стане улюбленим.
Побалуйте себе чарівними булочками з дріжджового тіста з начинкою.
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно 430-450 г
- яйце 2 шт.
- молоко 200 мл
- цукор 100 г
- Вершкове масло 65 г
- дріжджі 7 г
- сіль 1 ч. Л.
- соняшникова олія 3 ст. л.
- згущене молоко варене 300-400 г
Приготування:
- Підігріти молоко, додати в нього 1 ст. л. цукру і дріжджі, перемішати. Просіяти борошно і додати 3 ст. л., добре перемішати і залишити на 20-30 хвилин.
- Яйце, сіль і 2 ст. л. цукру змішати з 50 г розтопленого вершкового масла. Влити суміш в опару і перемішати до однорідності. Залишити 30 г борошна для присипки, решту поступово вводити помішуючи лопаткою. Влити олію.
- Викласти тісто на посипаний борошном стіл і вимісити так, щоб не липло до рук. Готове тісто покласти в ємність, накрити плівкою або рушником і поставити в тепле місце на 30 хвилин. Потім вимісити тісто і знову залишити на 30 хвилин.
- Щоб приготувати присипку, потрібно змішати 30 г борошна, 30 г цукру і 15 г масла. Руками перетерти все в крихту.
- Тісто розділити на рівні частини, скачати в невеликі кульки, накрити і залишити на 10 хвилин. Потім з кожної кульки зробити корж, в середину покласти згущене молоко і зробити булочку.
- Розігріти духовку до 180 градусів. Булочки викласти на деко і залишити на 20 хвилин. Збити яйце з водою, змастити булочки, посипати присипкою. Випікати 20-25 хвилин до рум’яної скоринки.
Замість згущеного молока можете використовувати будь-яку іншу начинку. Тісто довго зберігає свіжість, тому здоби можна зробити з запасом.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya