Тулумба

Так склалося, що в нашій родині одні ласуни. Якщо в будинку немає пісочного печива, яблучного пирога або хоча б шматочка шоколаду – день автоматично не задався. Тому продумувати приготування десертів доводиться заздалегідь і ретельно.

Під час останнього відпочинку в Туреччині ми спробували тулумбу в цукровому сиропі. Захоплення у чоловіка і дітей було стільки, що довелося терміново після приїзду додому шукати рецепт і готувати. Вийшло не гірше оригінау! Раджу вам теж обов’язково спробувати.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно 250 г
  • яйце 4 шт.
  • Вершкове масло 80 г
  • вода 450 мл
  • цукор 200 г
  • Лимонний сік 20 мл
  • Соняшникова олія 300 мл

Приготування:

  1. 250 мл води разом з вершковим маслом доведіть до кипіння в невеликій каструлі на середньому вогні. Потім додайте до них просіяне борошно і, постійно помішуючи дерев’яною лопаткою, приготуйте однорідне заварне тісто.рецепт заварного тесту
  2. Зніміть масу з вогню і по одному введіть яйця, кожне окремо перемішуючи лопаткою, поки воно не розчиниться в тісті. Суміш викладіть в кондитерський мішок.як приготувати тулумбу
  3. У глибокій сковороді або іншій зручній ємності розігрійте олію і видавіть «ковбаски» з тіста. Вони обов’язково не повинні торкатися один до одного. Обсмажте до появи золотистої скоринки з усіх боків. Готову тулумбу викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.тулумба в сиропі
  4. Лимонний сік і цукор змішайте з 200 мл води і доведіть до кипіння на середньому вогні. Проваріть близько 15 хвилин.цукровий сироп
  5. Тулумбу викладіть в сироп і залиште на 10 хвилин, щоб вона просочилася.

Десерт подавайте до столу з чаєм або кавою. Тулумбу можна полити чорним шоколадом або присипати подрібненими горіхами – так смак вийде ще більш насиченим. Готуйте з задоволенням і не бійтеся експериментувати на кухні разом з нами!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: