Булочки з сиром .Рецепт зі старого маминого зошита

Які ж  смачні булочки-ватрушки виходять!  Гарантую: вам ці булочки теж сподобаються, вони надзвичайно смачні, м’які, повітряні.

  • молоко 300мл
  • дріжджі 12г сирих або 1 ст.л без гірки сухих
  • борошно 450-500гр
  • сир 200 гр
  • цукор 3 ст.л у тісто + 2 ст.л. у сир
  • масло вершкове розтоплене 50гр в тісто +1,5 ст.л. для змащування тіста
  • мед 2 ст.
  • сіль 0,5 ч. л.
  • ванілін за смаком
  • родзинки, цукати, горіхи за бажанням
  • яєчний жовток для змащування плюшок

Приготування:

  1. Для тіста змішуємо тепле молоко, розтоплене масло, дріжджі та мед. Додаємо цукор, сіль, борошно, замішуємо тісто і забираємо в тепле місце на 40-45 хвилин.
  2. В цей час зробимо сирну начинку. Змішуємо сир, цукор та ванілін. Раджу купувати пастоподібний сир, не зернистий (або протерти через сито, щоб була однорідна суміш).
  3. Тісто розкачуємо в пласт, змащуємо шматочком розм’якшеного вершкового масла (1-1,5 ст.л. приблизно). Потім викладаємо сирну начинку, розподіляємо тонким шаром по тісту рівномірно. За бажанням посипаємо родзинками або цукатами, горіхами.
  4. Згортаємо рулет, защипуємо “шов”. Рулет нарізаємо на шматочки – виходить 13-15 шт.
  5. Насипаємо в тарілку трохи борошна, кожен шматочок “макаємо” в борошно з одного боку зрізом донизу, щоб запечатати сир. Викладаємо рулетики на лист (застелити папером для випічки).
  6. Булочки змащуємо сумішшю з яєчного жовтка та 1 ст.л. молока. Випікаємо в розігрітій духовці 20-25 хвилин (температура 180-190 градусів).

Готові сирні плюшки можна посипати зверху цукровою пудрою або покрити глазур’ю. Дуже смачно! Приємного апетиту, мої любі!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: