Бюджетний «Божевільний» пиріг

Пиріг під назвою «Божевільний». Цей пиріг у мене записаний у моїй кулінарній книзі ще зі шкільних часів, і періодично мене рятує, наприклад, коли вдома немає солодкого, до магазину йти не хочеться, а треба щось приготувати до чаю, і непросто щось, а щось дуже смачне.

Нам знадобиться на 2 порції:

  • борошно – 400 гр (3 склянки)
  • цукор – 400 гр (2 склянки)
  • сіль -1/3 ч. л.
  • сода – 1 ч. л.
  • какао порошок – 50 г (1/2 склянки)
  • молоко – 450 мл (2 склянки) або вода
  • олія соняшникова – 150 мл (3/4 склянки)
  • оцет 9% – 2 ст.л.
  • ванільний цукор – 1 пачка

Приготування:

  1. Пиріг готую відразу на 2 порції, тому що він швидко з’їдається.
  2. Отже, відміряємо 400 г цукру, додамо 1 пачку ванільного цукру. Відміряємо 400 г борошна, додамо 1 ч.л. соди, додамо 50 г какао порошку, просіємо до цукру.Той самий бюджетний «Божевільний» пиріг
  3. Вливаємо 450 мл молока, якщо немає молока можна влити воду кімнатної температури, у мене сьогодні якраз на воді, можна додати сік, вливаємо 150 мл олії, перемішуємо віночком, щоб не було грудочок, тепер додаємо 2 ст.л. 9% оцту та перемішуємо, тісто відразу стає повітряним.Той самий бюджетний «Божевільний» пиріг
  4. Беремо відповідну форму, змащуємо маслом, переливаємо тісто і ставимо в розігріту духовку, випікаємо при 180 градусах 30-40 хвилин, все залежить від Вашої духовки, у мене духовка електрична, нагріваючи верх і низ, потрібно 35 хвилин часу. Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою.Той самий бюджетний «Божевільний» пиріг
  5. Розтопимо шоколад і поллємо пиріг. Можна розрізати на коржі, промастити і вийде дуже смачний торт. Корж виходить вологий і не вимагає додаткового просочення, двома словами незвичайний на смак, не дивлячись на простий склад.

До речі, такий пиріг вигадали у США в період дефіциту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: