Чудова страва в горщиках.

У моїй родині  прийнято готувати м”ясо в горщиках ,  хоча б пару разів на місяць. Зазвичай, я розкладаю сирі овочі і м’ясо в горщики і запікаю в духовці. Звичайно, це дуже смачно! Але, виявляється, може бути ще смачніше. Якщо попередньо овочі і м’ясо обсмажую на сильному вогні у вершковому маслі буквально 2-3 хвилини до легкої скоринки, смак  стає в рази смачніший.

Овочі та м’ясо я беру ті, які у мене є на даний момент в холодильнику. Це можуть бути морква, помідори, селера, гарбуз та ін. Також і з м’ясом, буває курочку візьму або яловичину. Але ось коріандру я ніколи не зраджую, кладу обов’язково.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 600 г
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Солодкий перець – 1-2 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок
  • Часник – 2 зубч.
  • Вода – 150 г
  • Вершкове масло – 50 г
  • Спеції – за смаком
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Всі овочі очищаю, мию і нарізаю середніми або великими шматочками, зелень і часник дрібно нарізаю.
  2. М’ясо мию і нарізаю середніми кубиками.
  3. У сковорідку кладу шматочок вершкового масла і на сильному вогні спочатку обсмажую пару хвилин цибулю і солодкий перець. Якщо вас бентежить вершкове масло і сильний вогонь, можете додати в сковорідку трохи соняшникової олії.
  4. Потім окремо смажу баклажани. При необхідності підливаю олію в сковорідку.
  5. Далі обсмажую картоплю. Нічого солити не потрібно. Головне, щоб з’явилася легка скоринка.
  6. В самому кінці смажу м’ясо. На обсмажування всіх продуктів йде хвилин 10-12. Якщо ви вирішите використовувати помідори або гарбуз, їх смажити не потрібно.
  7. Беру горщики, в моєму випадку це один великий горщик. І починаю викладати шарами спочатку яловичину, потім цибулю і солодкий перець, баклажани, картоплю, сіль і спеції. Вливаю трохи води. Накриваю кришкою.
  8. Готую в духовці близько 2 години при температурі 180 ° С.
  9. Коли страва готова, посипаю  дрібно нарізаним часником і зеленню. Накриваю кришкою і даю постояти ще хвилин 5-10.

М’яке м’ясо, розсипчаста картопелька з ароматом овочів, часнику та свіжої зелені, що може бути смачніше?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: