Чудова закуска з грибів, покроковий рецепт

Приготування цієї закуски не займе у вас багато часу. Але готова страва вас приємно здивує. Я подаю такі грибочки в якості доповнення до основного прийому їжі, а іноді ставлю і на святковий стіл. Закуска з грибів – проста і дуже смачна страва, спробуйте.

Необхідні продукти

  • 600 грам печериць
  • 100 мілілітрів соняшникової олії
  • 70 мілілітрів води
  • 50 мілілітрів оцту 6%
  • 2 чайні ложки цукру + 20 грам
  • 2.5 чайні ложки солі
  • 12 зубчиків часнику
  • 3 лаврові листки
  • 1 чайна ложка перцю горошком
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • пів чайної ложки перцю
  • пів чайної ложки паприки
  • 1 чайна ложка коріандру

Приготування:

  1. Гриби промиваємо і обсушуємо рушником. Перекладаємо їх в каструлю, додаємо подрібнений часник (6 зубчиків), лавровий лист, чорний перець горошком, вливаємо олію (50 мл), оцет (50 мл.) і воду. туди ж всипаємо сіль (2 ч.л.) і цукор (2 ч.л.). Все добре перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин. Потім відкидаємо їх на друшляк.
  2. Цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями, кладемо в салатник. Натираємо на тертці для моркви по-корейськи і додаємо до цибулі. Туди ж кладемо сіль, цукор, паприку, коріандр, чорний мелений перець, олію і оцет. Все добре перемішуємо і додаємо гриби. Все знову перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 30 хвилин. А потім подаємо до столу.

Такі гриби відмінно доповнять будь-яку картопляну або м’ясну страву. І займуть почесне місце на будь-якому святковому столі. Вони стануть відмінним доповненням до будь-яких холодних закусок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: