Чий гороховий суп завжди будуть нахвалювати
від Denzhyttya
3 Жовтня, 2021
Сьогодні ми розповімо, як приготувати надзвичайно ніжний і ароматний гороховий суп. Візьміть на замітку три прості ради, і всі члени родини будуть у захваті.
Як приготувати гороховий суп
- Перший і найважливіший нюанс полягає у виборі відповідної крупи. Вам знадобиться колотий жовтий горох. З цілісного ніжний суп не вийде, так як крупі потрібно буде набагато більше часу для розм’якшення. Легка пюреподібна консистенція досягається саме при виборі колотого гороху.
- Перед тим як приступити до приготування, крупу потрібно обов’язково замочити. Однак більшість господинь чомусь заливають горох холодною водою. Якщо ви заллєте горох окропом, він швидше почне вбирати рідину і розм’якшиться. Залиште крупу в воді приблизно на 5-8 годин. А потім її потрібно процідити і промити під чистою проточною водою.
- Третій секрет приготування найніжнішого горохового супу – це додавання соди. Відразу попередимо, що на смак це ніяк не вплине, якщо дотримуватися пропорції. На три літри води знадобиться одна чайна ложка харчової соди. Так горох буде в рази швидше варитися.
Тепер, знаючи важливі рекомендації, можна приступати до приготування.
Інгредієнти:
- 200 г колотого жовтого гороху
- 1 морква
- 1 цибулина великого розміру
- 3 лаврові листки
- 4 середніх картоплини
- 300 г мисливських ковбасок або салямі
- 1 ч. л. харчової соди
- 1, 5 ст. л. рафінованої олії без запаху
- 4 середніх зубчики часнику
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
- свіжа зелень для прикраси
Приготування:
- Якщо час дозволяє, залиште горох в окропі на всю ніч. А вранці приступите до приготування супу. Або ж витримайте 5-8 годин. Потім процідіть замочений горох і промийте під проточною водою. Після цього відправте крупу варитися . Рівень води повинен бути вище гороху приблизно на три сантиметри. Після закипання додайте до гороху одну чайну ложку харчової соди. Накрийте каструлю кришкою і варіть протягом однієї години. Вогонь повинен бути мінімальним.
- Через годину до гороху потрібно додати нарізану картоплю. А також зажарку з моркви і цибулі. Цибулю наріжте дрібно, а моркву натріть на крупній тертці. Потім просмажте овочі протягом 3-4 хвилин на рафінованій олії. Коли додасте в суп картоплю, цибулю і моркву, варіть його ще протягом тридцяти хвилин.
- Через півгодини в суп потрібно додати нарізані копченості. Можна взяти ковбаски або інші м’ясні вироби на ваш розсуд. Ще гороховий суп виходить дуже смачним з додаванням салямі. Разом з копченостями додайте в каструлю лаврушку і подрібнені зубчики часнику. Посоліть і поперчіть за смаком. І варіть ще 10 хвилин. Перед подачею з супу потрібно вийняти лаврові листочки. Радимо прикрасити кожну порцію вашою улюбленою свіжою зеленню. Для посилення аромату використовуйте петрушку і кріп. А також дуже смачно подавати гарячий гороховий суп разом з хрусткими сухариками. Обов’язково спробуйте!
Смачного!
Через:
vazhnoznat.com
Джерело:
Переклад Denzhyttya
Позначки