Чим замінити яйце у котлетах для клейкості.
Мої котлетки всі хвалять – вони в мене завжди смачні, соковиті, рівні і акуратні. Жодна котлета в мене ще не розвалилася, хоч я часто готую їх взагалі без яєць.
Розповім, чим замінити яйце у котлетах для клейкості. Упевнена, поради будуть вам корисні і ви візьмете їх на замітку.
Загалом багато залежить від фаршу. Наприклад, котлети із яловичини я готую взагалі без яєць. У фарш додаю цибулю, розмочені у воді хліб, сіль і перець. Тут найголовніше не інгредієнти, а то, як вимішаний фарш. Я мішаю руками, фарш треба відбивати – кидати його в миску кілька разів. За консистенцією він виходить пастоподібний.
Що дає це відбивання: з фаршу йде зайве повітря, воно стає однорідним і при смаженні котлети не розвалюються.
А якщо фарш з іншого виду м’яса, особливо курячий, або різних сортів, то для клейкості у фарш можна додати манку. На 500-600гр фаршу 2 столові ложки манки. Котлетки добре тримають форму і не розвалюються.