Давно забутий, але дуже смачний салат «Прага»

Давно забутий, але дуже смачний салат «Прага»

Представляємо вам рецепт перевіреного часом салату. Він завжди є безпрограшним варіантом на святковому столі.

Готувати його можна на одному великому блюді, але ми вирішили приготувати його в невеликих порційних салатницях. Вийшло красиво і дуже апетитно!
Раніше цей салат готували з майонезом, але в нашому рецепті ми замінили його на домашній соус. Так наш салатик придбав трохи новий смак і став більш корисним.

А щоб додати салату пікантності, цибулю ми використовували не свіжу, а мариновану.

Інгредієнти:

  • куряче філе – 300 гр
  • відварна морква – 150 гр
  • цибуля – 200 гр
  • чорнослив – 300 гр
  • яйце – 3 шт
  • мариновані (квашені) огірки – 200 гр
  • консервований горошок – 200 гр
  • домашній соус – 200 гр

Для маринаду

  • сіль – 0,5 ч.л
  • цукор – 6 гр
  • оцет 9% – 1 ст.л
  • окріп – 50 мл

Приготування:

  1. Відварюємо куряче філе. Цибулю  очищаємо і дуже ретельно подрібнюємо. Потім перекладаємо її  в чашку і додаємо всі компоненти для маринаду. Ми залишаємо цибулю маринуватися.
  2. Всі продукти (яйця, мариновані огірки, куряче філе і морква) ретельно подрібнюємо ножем. Потім нарізаємо чорнослив. Якщо він твердий, то спочатку його необхідно 5-7 хвилин потримати в окропі.
  3. Формуємо салат. Беремо порційні салатниці, в них ми будемо викладати продукти шарами. Перший шар робимо з курячого філе, злегка придавлюємо його ложечкою.
  4. Потім викладаємо мариновану цибулю і зверху промазуємо його соусом ( чи майонезом). Наступний шар робимо з маринованого огірочка.
  5. Слідом викладаємо яйця, їх теж промазуємо соусом (майонезом). Зверху на яйця викладаємо моркву, на неї – горошок і завершальний шар робимо з чорносливу. Останній шар промазуємо соусом (майонезом).
  6. Салат готовий. Ставимо його в холодильник на 1-2 години просочуватися.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: