Для всіх любителів Наполеона і Карпатки
від Denzhyttya
22 Жовтня, 2021
У цьому рецепті поєднуються два класичних торта, які всі люблять: Наполеон і Карпатка. Тільки в нашому випадку, все готується простіше і швидше, а результат виходить цікавіше.
Інгредієнти:
- молоко і вода по 100 г
- борошно, 120 г
- масло вершкове, 80 г
- сіль дрібка
- яйця, 4 шт
Для приготування крему необхідно:
- молоко, 400 г
- яйця, 2 шт
- цукор, 150 г
- крохмаль кукурудзяний, 60 г
- масло вершкове жирне, 160 г
- ванілін
Приготування:
- Яйця збиваємо з цукром і крохмалем.
- Порада: крохмаль підходить і картопляний або можна замінити просто борошном.
- Вливаємо молоко і варимо крем на невеликому вогні, постійно перемішуючи до густоти.
- Знімаємо з плити, вмішуємо вершкове масло і залишаємо охолоджуватись.
- З’єднуємо молоко з водою, маслом, сіллю і прогріваємо на плиті.
- Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо тісто. Залишаємо охолоджуватися тісто.
- Коли маса буде тепла вбиваємо по 1 яйцю, кожен раз добре вимішуючи.
- Тісто буде густо стікати з лопатки. Ділимо на 2 частини.
- Деко застеляємо пергаментом і викладаємо частину тіста, рівномірно розрівнюємо.
- Кожен корж випікаємо при 200 градусах близько 10 – 15 хвилин.
- Коли виймете коржі, притисніть руками, щоб поверхня стала рівною.
- Кожен корж ріжемо на 4 частини.
- Збиваємо крем міксером до пишноти і легкості. Формуємо торт, змащуючи коржі кремом.
- Верхи не змащуємо, а ось боки обмазуємо і обсипаємо подрібненим арахісом або шоколадом, мигдальними пелюстками.
- Застеляємо плівкою і відправляємо в холодильник на ніч, щоб він просочився і стабілізувався.
Торт дуже смачний, ніжний, просто тане в роті, дуже нагадує улюблений пломбір.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua