До макаронів, у борщ, або, як підливку. Дуже смачний універсальний соус на зиму
від Denzhyttya
10 Жовтня, 2020
Цей соус з помідорів неймовірний! Готую його щоліта, адже взимку його можна використовувати у будь-які страви. Правда, першу банку я відкриваю ще влітку — ну дуже смачний. Томатний соус — ніжний, при цьому зберігає особливу перчинку завдяки часнику.
Спробуйте приготувати, адже він дійсно особливий!
Все що вам потрібно це:
- помідор 3 кг,
- часнику 7 зубчиків,
- цукру 1 стакан,
- солі 1 ст. ложка,
- червоного болгарського перцю 7-10 шт.
Покрокове приготування:
- Помідори та перець слід промити та просушити паперовими рушниками.
- Після цього помідори розрізати на дольки, в перці відрізати плодоніжку та очистити овоч від насіння.
- Пропустити помідори і перець через м’ясорубку. Також можете подрібнити овочі в чаші блендера.
- До цієї овочевої суміші додайте ще сіль та цукор. Ретельно все перемішайте й перелийте в каструлю. Помістіть на вогонь та варіть ще 40 хвилин. Потім додайте часник, пропущений через прес і 1-2 ст. ложки 9% оцту. Варити після цього ще 5 хвилин.
- Швиденько розкласти в стерилізовані банки і закатуємо. З цих інгредієнтів ви отримаєте 2,5 літра неперевершеної підливи до макаронів.
Смачного!
Ви знаєте схожі рецепти?
Джерело:
poshepky.com