Домашні чебуреки. Просте тісто, але виходить пористе, хрустке і тонке: тримає весь сік в собі
від Denzhyttya
15 Жовтня, 2021
Чебуреки часто є головною стравою на столі. Є багато рецептів різних чебуреків. Пропонуємо той, який найбільше люблять досвідчені господині.
Інгредієнти:
- борошно – 500 г
- окріп – 200 мл
- вода – 250 мл
- сіль – 5 г
- цукор – 1 ст. ложка
- олія – 2 ст. ложки
Начинка:
- фарш м’ясний – 400 г
- цибуля ріпчаста – 170 г
- сіль – 1 ч. ложка
- петрушка – 1 пучок
- вода – 100 мл
- перець чорний мелений – 1 ч. ложка
- олія для смаження
Приготування:
- У миску просіваємо борошно. Всипаємо сіль, цукор, додаємо рафіновану олію, воду. Тепер вливаємо в борошно крутий окріп і вимішуємо тісто за допомогою ложки. Коли маса трохи охолоне, починаємо вимішувати рукою. Тісто має бути досить щільним.
- Відправляємо тісто в пакет на півгодини.
- У м’ясний фарш викладаємо попередньо подрібнену блендером цибулю. Додаємо дрібно нарізану петрушку (можна замінити кінзою). Солимо і перчимо фарш за смаком.
- Вимішуємо масу до однорідного стану. Вливаємо 100 мл дуже холодної води. Знову ретельно перемішуємо фарш і відправляємо в холодильник, поки тісто «відпочиває».
- Беремо тісто, ділимо його на шматочки (розміром приблизно з тенісну кульку). Кожен шматочок тіста сплющуємо, підвертаємо край і притискаємо. І так кілька разів. Коржики з тіста відправляємо в пакет і залишаємо на 10-15 хвилин.
- Викладаємо на стіл 1 шматочок тіста, злегка обвалюємо в борошні і тонко розгортаємо корж. Викладаємо в центр коржа приблизно столову ложку фаршу, розподіляємо ложкою по тісту.
- Складаємо чебурек навпіл, старанно притискаємо край пальцями. З одного краю залишаємо отвір і через нього виганяємо з чебурека зайве повітря.
- Накладаємо на чебурек тарілку (догори дном) і хвилястим роликом обрізаємо край по лінії тарілки.
- Виливаємо в сковороду олію, нагріваємо її. Викладаємо чебуреки в киплячу олію. Смажимо до появи піджареної скоринки, перевертаємо на інший бік.
Викладаємо готові чебуреки на тарілку.
Джерело:
mandarynka.com.ua