Повітряні булочки , які довго не черствіють і м’якіші за звичайні

Ці булочки, незвичайно повітряні. Вони навіть через кілька днів залишаться такими, ніби їх недавно витягли з духовки. Приготуйте булочки Хоккайдо і порадуйте своїх близьких!

Інгредієнти:

  • борошно – 360 мл
  • молоко – 200 мл
  • дріжджі – 15 г (пресовані) або 1 г (сухі)
  • яйце – 2 шт.
  • цукор – 2 ст. ложки
  • сіль – 1 ч. ложка
  • вершкове масло – 3 ст. ложки
  • кориця – 1 ч. ложка
  • ванілін (ванільний цукор) – 2 г

Приготування:

  1. Беремо молоко і виливаємо півсклянки в сотейник (каструльку). Додаємо в молоко 2 стол. ложки борошна, перемішуємо за допомогою віночка. Не припиняючи перемішувати суміш, ставимо її на середній вогонь і заварюємо тісто протягом 3 хвилин.
  2. Знімаємо кухлик з вогню, беремо харчову плівку і накриваємо нею борошняну суміш (так, щоб плівка контактувала з тістом). Даємо суміші охолонути то кімнатної температури.
  3. Беремо велику миску і виливаємо в неї молоко, що залишилося (тепле, розігріте в мікрохвильовій печі). Дріжджі всипаємо в молоко. Якщо у вас пресовані дріжджі, їх потрібно розминати пальцями, щоб вони добре розчинилися в молоці. Перемішуємо суміш за допомогою вінчика.
  4. Додаємо цукор, знову перемішуємо вінчиком. Беремо харчову плівку (рушник, кришку) і накриваємо ємність з дріжджами. Ми залишаємо на 15 хвилин, щоб дріжджі почали підніматися. Через 5 хвилин на суміші повинна утворитися густа пінка. Це означає, що дріжджі свіжі.
  5. Збиваємо в дріжджі яйце, додаємо трохи солі. Злегка перемішуємо вінчиком (дерев’яною ложкою).
  6. Додаємо в дріжджі остиглу борошняну заварку. Старанно вимішуємо до однорідної маси.
  7. Просіваємо в тісто решту борошна. Додаємо ванілін (ванільний цукор) і вимішуємо дерев’яною ложкою.
  8. Тепер замішуємо тісто за допомогою міксера протягом 5 хвилин. Тісто стало однорідним, гладким.
  9. Додаємо 1 столову ложку м’якого вершкового масла. Замішуємо за допомогою міксера (або руками).
  10. Змащуємо скляну миску олією. Формуючи з тіста кульку, кладемо в миску. Накриваємо тісто харчовою плівкою (рушником, кришкою) і ставимо в тепле місце.
  11. Це важливо! Тісто боїться протягів. Тому воно може не піднятися. Тісто буде підніматися приблизно півтори години. Знімаємо з нього плівку.
  12. Викладаємо тісто на посипаний борошном стіл. Ділимо його на 6 рівних частин.
  13. В цукор, що залишився додаємо корицю, перемішуємо.
  14. Порцію тіста розгортаємо в формі овалу. Решту вершкового масла розтоплюємо в мікрохвильовці і змащуємо ним розкатаний корж. Зверху посипаємо сумішшю цукру і кориці.
  15. Закриваємо корж з двох сторін і злегка розгортаємо качалкою. Тепер скручуємо рулетом.Приготувала Покроковий процес приготування:за Японським рецептом: довго не черствіють і м’якіші за звичайні, ділюся секретом
  16. Вистилаємо пергаментним папером деко. Викладаємо на нього булочки. Накриваємо їх харчовою плівкою (рушником) і даємо їм постояти півгодини.Приготувала Покроковий процес приготування:за Японським рецептом: довго не черствіють і м’якіші за звичайні, ділюся секретом
  17. Збиваємо яйце виделкою, змащуємо ним булочки.Приготувала Покроковий процес приготування:за Японським рецептом: довго не черствіють і м’якіші за звичайні, ділюся секретом
  18. Відправляємо булочки в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо 20-25 хвилин.Приготувала Покроковий процес приготування:за Японським рецептом: довго не черствіють і м’якіші за звичайні, ділюся секретом

Витягуємо булочки з духовки і даємо їм охолонути на решітці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: