Домашній йогурт з молока
від Denzhyttya
9 Жовтня, 2021
Йогурт вийде досить густим, приємної консистенції і нейтрального смаку. Добавки віддаю перевагу вносити на самому останньому етапі готування.
Інгредієнти:
- молоко 5 л
- дріжджі 3 ч. л.
Приготування:
- Автор рецепта стверджує, що для приготування йогурту підійде навіть магазинне молоко. Але особисто я використовувала домашнє. Молоко кімнатної температури перелийте в каструлю.
- Доведіть молоко до кипіння на середньому вогні, варіть хвилин 15. Далі зніміть молоко з вогню, розлийте його по банках. Дайте молоку охолонути до 45 градусів.
- Температуру краще контролювати за допомогою кухонного термометра. В окрему мисочку зберіть по 1 ст. л. молока з кожної банки. В молоко в мисці додайте дріжджі. Перемішайте.
- Коли дріжджі розчиняться, масу рівномірно розподіляємо по банках. Накрийте банки паперовими рушниками, а зверху поставте кришки. Їх закручувати не потрібно.
- Банки накрийте пледом або парою рушників, залиште їх при кімнатній температурі на всю ніч. Вже на ранок йогурт буде готовий. Далі зберігати його потрібно в холодильнику.
Такий домашній йогурт з молока відмінно підійде до вівсянки на сніданок!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya