Домашній мармелад
Домашні десерти – насолода для будь-якої господині, яка бажає здивувати сім’ю і гостей своєю кулінарною майстерністю. Однак для приготування смачних солодощів не завжди потрібно багато досвіду і часу, проведеного за плитою.
Мармелад – швидка в приготуванні страва, до складу якї входить невелика кількість компонентів. Більш того, сьогодні ми підготували для вас рецепт домашнього ягідного мармеладу, желатин в якому замінює більш корисний за своїми властивостями інгредієнт – агар-агар. Водорості, з яких отримують агар-агар, містять йод, кальцій і залізо, необхідні організму. Радимо звернути увагу на цей продукт і в подальшому повністю замінити ним звичний для нас желатин.
Інгредієнти:
- малина 300 г
- вода 300 мл
- Агар-агар 7 г
- цукор 150 г
Приготування:
- Налийте в миску воду кімнатної температури, додайте агар-агар, перемішайте і відставте в сторону. Дайте агару-агар набрякнути.
- Збийте ягоди до однорідності. Якщо ви вибрали ягоди з кісточками і вони вам заважають, протріть масу через сито. Якщо ви вибрали заморожені ягоди, дайте їм попередньо розтанути, рідину не зливайте.
- Додайте в ягідну масу цукор і ретельно перемішайте.
- У каструлю влийте набряклий агар-агар, на невеликому вогні доведіть суміш до кипіння, постійно помішуючи. Кип’ятіть суміш 2 хвилини, потім додайте підготовлені ягоди з цукром.
- Кип’ятіть масу ще кілька хвилин, не перестаючи помішувати. Потім зніміть суміш з вогню, дайте постояти 2 хвилини, періодично помішуючи, щоб зникла плівка і маса залишилася однорідною.
- Візьміть відповідну для вас форму, застеліть її харчовою плівкою. Можна взяти силіконову форму, тоді плівка не знадобиться. Залийте форму ягідної масою. Дайте охолонути при кімнатній температурі, потім приберіть в холодильник до повного застигання.
- Вийміть мармелад з форми і розріжте на кубики. Можна залишити його в такому вигляді, а можна обваляти шматочки мармеладу в цукрі або кокосовій стружці.
Універсальність рецепта домашнього мармеладу в тому, що для його приготування підійдуть будь-які ягоди на ваш розсуд. Вміст цукру регулюйте відносно вашого смаку. Спробуйте поекспериментувати з подачею десерту і приготувати мармелад в маленьких силіконових формочках для цукерок. Це незвичайний і красивий десерт стане прикрасою вашого святкового столу!