Домашній мармелад

Домашні десерти – насолода для будь-якої господині, яка бажає здивувати сім’ю і гостей своєю кулінарною майстерністю. Однак для приготування смачних солодощів не завжди потрібно багато досвіду і часу, проведеного за плитою.

Мармелад – швидка в приготуванні страва, до складу якї входить невелика кількість компонентів. Більш того, сьогодні ми підготували для вас рецепт домашнього ягідного мармеладу, желатин в якому замінює більш корисний за своїми властивостями інгредієнт – агар-агар. Водорості, з яких отримують агар-агар, містять йод, кальцій і залізо, необхідні організму. Радимо звернути увагу на цей продукт і в подальшому повністю замінити ним звичний для нас желатин.

Інгредієнти:

  • малина 300 г
  • вода 300 мл
  • Агар-агар 7 г
  • цукор 150 г

Приготування:

  1. Налийте в миску воду кімнатної температури, додайте агар-агар, перемішайте і відставте в сторону. Дайте агару-агар набрякнути.домашній мармелад
  2. Збийте ягоди до однорідності. Якщо ви вибрали ягоди з кісточками і вони вам заважають, протріть масу через сито. Якщо ви вибрали заморожені ягоди, дайте їм попередньо розтанути, рідину не зливайте.домашній мармеладмалиновий мармелад
  3. Додайте в ягідну масу цукор і ретельно перемішайте.домашній мармелад з малини
  4. У каструлю влийте набряклий агар-агар, на невеликому вогні доведіть суміш до кипіння, постійно помішуючи. Кип’ятіть суміш 2 хвилини, потім додайте підготовлені ягоди з цукром.
  5. Кип’ятіть масу ще кілька хвилин, не перестаючи помішувати. Потім зніміть суміш з вогню, дайте постояти 2 хвилини, періодично помішуючи, щоб зникла плівка і маса залишилася однорідною.
  6. Візьміть відповідну для вас форму, застеліть її харчовою плівкою. Можна взяти силіконову форму, тоді плівка не знадобиться. Залийте форму ягідної масою. Дайте охолонути при кімнатній температурі, потім приберіть в холодильник до повного застигання.домашній мармелад на агар-агар
  7. Вийміть мармелад з форми і розріжте на кубики. Можна залишити його в такому вигляді, а можна обваляти шматочки мармеладу в цукрі або кокосовій стружці.фруктове пюремалинове пюре

Універсальність рецепта домашнього мармеладу в тому, що для його приготування підійдуть будь-які ягоди на ваш розсуд. Вміст цукру регулюйте відносно вашого смаку. Спробуйте поекспериментувати з подачею десерту і приготувати мармелад в маленьких силіконових формочках для цукерок. Це незвичайний і красивий десерт стане прикрасою вашого святкового столу!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: