Домашній маршмеллоу із бюджетних продуктів: простий рецепт
Какао з маршмеллоу – приголомшливе поєднання, яке особливо подобається дітям. Таким смачним напоєм можна насолоджуватися хоч цілу вічність. Аромат какао та легкість маленьких зефірок змогли підкупити багатьох любителів солоденького. Якщо ви себе можете віднести до цієї групи людей, то наш сьогоднішній рецепт вам сподобається.
Дивно, до чого просто приготувати маршмеллоу в домашніх умовах! Вам не знадобляться ні дорогі інгредієнти, ні багато часу. Адже ці м’які зефірки можна зробити із найдоступніших продуктів, витративши при цьому 15 хвилин.
Щоб приготувати ці ніжні ласощі, візьміть форму діаметром 20 см. Тоді у вас буде можливість зробити досить високий зефірний пласт, з якого ви зможете вирізати маршмеллоу будь-якого розміру. Вирішувати вам: надати йому цікаву форму або просто нарізати кубиками.
Інгредієнти:
- Желатин – 10 г
- Вода – 120 мл
- Цукор – 220 г
- Ванілін – 1 дрібка
- Кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.
- Цукрова пудра – 1 ст. л.
- Барвник – за смаком
Приготування:
- Залийте желатин 60мл холодної води. Залишіть його набрякати.
- Приготуйте цукровий сироп. Змішайте 60 мл води, цукор та ванілін. Підігрійте на невеликому вогні до розчинення цукру. Після закипання зніміть із вогню.
- Перелийте желатин у сотейник і підігрійте, доки він не стане рідким. Потім збийте його.
- Акуратно влийте цукровий сироп, продовжуючи збивати.
- В отриману суміш додайте кілька крапель харчового барвника. Ретельно все перемішайте.
- Застеліть форму харчовою плівкою і змастіть її олією.
- Викладіть отриману масу у форму. Швидко її розрівняйте. Накрийте зверху плівкою, змащеною олією, і відправте в холодильник на 60 хвилин для стабілізації.
- Змішайте кукурудзяний крохмаль із цукровою пудрою. Дістаньте з холодильника зефірну масу та припудріть її крохмальною сумішшю.
- Наріжте шар на маленькі кубики. Обвалюйте їх у пудрі з крохмалем.
Шалено ніжний маршмеллоу готовий! Щоб з часом він не висох і не покрився скоринкою, тримайте його в закритому контейнері або в зав’язаному пакеті. Без доступу повітря ці повітряні зефірки можуть зберігатися дуже довго.