Домашній мохіто смачніший ніж у кафе. Набагато дешевший та готувати нескладно
6 Липня, 2022
Дуже простий рецепт домашнього мохіто із найдоступніших продуктів.
Нам знадобиться 2л:
- 1 великий лимон або 2 лайми
- 5-8 гілочок м’яти
- лід
- спрайт, газована вода або швепс 1,5-2 л
Приготування:
Для мохіто з лимоном
- великий лимон розрізаємо навпіл. З однієї половинки зрізаємо шкірку і видаляємо кісточки. Другу половинку нарізаємо на тонкі скибочки.
- З 5-8 гілочок м’яти обриваємо листочки. Кількість м’яти на ваш смак. У чашу занурювального блендера складаємо більшу частину листя м’яти, додаємо очищений лимон і вливаємо трохи спрайту.
- Блендером подрібнюємо в однорідну кашку.
- У глечик через сито проціджуємо отриману кашку. У результаті ми отримуємо концентрат із м’яти та лимона.
- В отриманий концентрат додаємо листя м’яти, лимон та лід. Заливаємо спрайт 1,5-1,7 л. Перемішуємо.
- У результаті отримуємо красивий та насичений напій мохіто. Його відразу ж можна розливати по склянках. Домашній мохіто має насичений м’ятний та лимонний смак.
Для мохіто з лаймом
- Для початку беремо 2 лайми. Перший очищаємо від шкірки і нарізаємо на шматочки, видаляємо кісточки. Другий нарізаємо тонкими скибочками.
- Аналогічно готуємо мохіто з лаймом.
- За смаком аналогічний напій. Особливої різниці немає. Виходить смачно!
- Тому готувати мохіто можна і з лимоном, і з лаймом. Пробуйте.
Джерело:
zhyttia.com.ua