Домашній пісочний торт “Снігова королева” з вишнями і сметанним кремом: готуємо неймовірну смакоту, з доступних і простих інгредієнтів
від Denzhyttya
14 Лютого, 2023
Готуємо пісочний торт з вишнями і сметанним кремом під назвою “Снігова королева”, все дуже просто, а як смачно виходить.
Інгредієнти:
Для пісочного тіста:
- борошно – 450 г
- цукрова пудра – 80 г
- яйце – 1 шт.
- яєчні жовтки – 2 шт.
- розм’якшене вершкове масло – 220 г
- ванільний екстракт – 1 ч. л.
- сіль – щіпка
Для начинки:
- вишня (без кісточок) – 400 г
- цукор – 60 г
- кукурудзяний крохмаль – 15 г
- вода – 30 мл
- мелена кориця – 1 ч. л.
Для сметанного крему:
- охолоджена сметана 25-30% – 400 г
- цукрова пудра – 120 г
Боки та верх торта крем-чиз або за бажанням!
Приготування:
- Тісто. Розм’якшене вершкове масло збити міксером протягом 2 хвилин, потім додати цукрову пудру і продовжити збивати ще близько хвилини.
- Додати яйця і жовтки і збити до однорідності. В отриману масу додати сіль і борошно, замісити тісто.
- Готове тісто перекласти на робочу поверхню та розділити на 8 рівних частин.
- Сформувати невеликі кульки та перекласти на тарілку, накрити харчовою плівкою, щоб тісто не обвітрилося. Забрати миску з тістом в холодильник на 1 годину.
- Начинка. Крохмаль змішати з водою до однорідної суміші. У сотейник покласти вишню з цукром та меленою корицею.
- Поставити сотейник на середній вогонь і варити до розчинення цукру, потім додати розчинений крохмаль.
- Постійно помішуючи, варити до загустіння. Зняти з вогню, перелити в миску і остудити до кімнатної температури.
- Дістати з холодильника кульку тіста і розкачати її на пергаментному папері в тонкий пласт, товщиною близько 2 мм.
- Вирізати коло діаметром 18 см. Наколоти тісто вилкою. Перекласти папір на деко (обрізки не прибирати).
- Випікати у розігрітій духовці при 180 гр. С близько 8 хвилин до золотистого кольору. є
- Повторити зі всім тістом, що залишилося.
- Готові коржі остудити на решітці.
- Сметанний крем. У велику миску покласти охолоджену сметану та цукрову пудру, збити міксером протягом 8-10 хвилин до стану густої пишної піни. Головне не перезбити сметану, бо вона може збитися в масло.
- Зібрати торт. Перший корж викласти в кільце роз’ємне, за бажанням краї кільця можете прокласти ацетатною плівкою.
- Зверху на корж покласти невелику кількість крему, рівномірно розподілити по всій поверхні коржа, покласти на крем частину вишневої начинки.
- Зверху покласти другий корж і повторити так з всіма коржами, що залишилися.
- Зібраний торт прибрати у холодильник на 4 години.
- Прикрасити за бажанням і вподобанням. Я приготувала кремчіз і обробила боки і верх ним.
Джерело:
plyashka.com