Домашній твердий сир за 15 хвилин з 2 інгредієнтів

Сьогодні в мережі можна знайти безліч рецептів, як зробити твердий домашній сир. Я хочу вам запропонувати один дуже простий і легкий варіант, вам буде потрібно всього 2 продукти і на виході виходить смачний, і головне, натуральний сир.

Інгредієнти:

  • сир домашній жирний, 400 г
  • молоко, 400 г
  • сіль за смаком
  • сода, 1/3  ч.л
  • масло вершкове, 15 г (додаємо за бажанням)

Приготування:

  1. Заливаємо сир молоком і ставимо на невеликий вогонь. Нагріваємо до того моменту, як почне відділятися сироватка. До кипіння не доводити.
  2. Відкидаємо сир на сито і залишаємо, поки не стече вся рідина.
  3. З’єднуємо сир з сіллю і третиною соди.
  4. Плавимо масу на водяній бані, постійно перемішуючи.
  5. Порада: якщо маса погано плавиться або залишається велика кількість крупинок, тоді додайте ще третину ч.л соди
  6. Коли маса добре розплавиться, додаємо вершкове масло і вимішуємо до однорідності.
  7. Ємність змащуємо олією і викладаємо сирну масу, залишаємо остигати і потім накриваємо кришкою і відправляємо в холодильник до повного застигання.
  8. На етапі додавання вершкового масла, ви можете додати ще різні добавки: спеції, зелень, подрібнені гриби і т.д. Таким чином, ваш домашній сир буде з різними смаками і ароматами.

Можна сир так і зберігати в формі або викласти і обернути пергаментом і так зберігати в холодильнику.

Ви не повірите, як це просто. Домашній твердий сир за 15 хвилин з 2 інгредієнтів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: