Домашній “Твікс” (пісочне печиво з вареним згущеним молоком і шоколадом)

Це печиво готується досить швидко і просто, а результат виходить просто чудовим!  Цим печивом  можна поласувати в тісному сімейному колі, а можна подати до святкового столу. На смак печиво нагадує всім відомий “Твікс”. Хоча оригінальна його назва – “Millionaire Bars”, ми назвемо його – “Домашній Твікс”.
Приємного вам смаку ! 🙂

Інгредієнти:

Для солодкого рубленого пісочного тіста

  • борошно 150 г
  • вершкове масло (добре охолоджене) 80 г
  • цукор або цукрова пудра 50 г
  • яєчні жовтки 1-2 шт
  • сметана (можна замінити яєчними жовтками, вершками або холодною водою) 1-2 ст.л.
  • сіль на кінчику ножа

для карамелі

  • згущене молоко 1-1,5 банки
  • вершкове масло 15 г
  • шоколад (молочний або молочний + гіркий) 200-250 г

Покроковий рецепт з фото

приготувати солодке рубане тісто.
Борошно з сіллю просіяти в чашу кухонного комбайна або на велику обробну дошку.
Додати цукор або цукрову пудру.

Покласти нарізане кубиками охолоджене вершкове масло.

Порада
Можна скористатися кухонним комбайном з насадкою для тіста “гітара” (лопатка) або блендером з насадкою-ножем.
Якщо немає комбайна, можна порубати масло з борошном великим шефським ножем на обробній дошці.

Порубати борошно з вершковим маслом в кухонному комбайні до стану великої крихти.

Додати в тісто 1-2 жовтки.

І швидко перемішати тісто.
Покласти 1-2 столових ложки сметани (можна замінити сметану водою, вершками і т.п.).

Перемішати тісто – повинна вийти густа розсипчаста суміш (однорідності домагатися не потрібно).

Тісто, при цьому, легко ліпиться (якщо немає – додати ще трохи сметани, вершків або води).

Отриману тістову  крихту викласти в застелену пергаментом форму для випікання.

Рівномірно розподілити тісто по формі, утрамбувати руками і наколоти виделкою.

Прибрати форму з тістом на 10 хвилин в морозилку або на 20-30 хвилин в холодильник.
Нагріти духовку до 180 ° C.
Вийняти форму з тістом з холодильника, поставити в розігріту духовку і випікати 20 хвилин до легкої золотистості.
Вийняти пісочну основу і остудити.

Приготувати  карамель.
У невелику товстостінну сталеву каструлю вилити згущене молоко і додати шматочок вершкового масла.
Поставити каструлю зі згущеним молоком на мінімальний (!) вогонь і варити, постійно помішуючи дерев’яною лопаткою, 20-35 хвилин (час приготування залежить від товщини сталі каструлі і інтенсивності нагріву).
У процесі приготування згущене молоко буде густішати і придбає легкий карамельний відтінок.

Карамель починає трохи темніти.

Продовжуємо варити карамель, вона стає ще трохи темнішою.

Готове варене згущене молоко (карамель) стає світлого  карамельного кольору .

Як тільки зняли варене згущене молоко з вогню – воно починає швидко охолоняти і густішати (в охолодженому вигляді нагадує іриску).

Порада
Якщо згущене молоко переварити – воно стане занадто твердим ( в”язким; якщо не доварити – буде розтікатися на коржі.)

Швидко перекласти карамельну масу на  корж і рівномірно розподілити по всій його поверхні.

Розподіляємо карамель по поверхні коржа.

Розтопити шоколад.
У чисту суху (!) миску покласти розламаний на шматочки або дрібно рубаний ножем шоколад (приблизно 50 г шоколаду поламати і відкласти в сторону).
Поставити миску з шоколадом на киплячу водяну баню.

Нагрівати шоколад на водяній бані, поки він не розпочне добре танути (1-2 хвилини).
Залишити миску на водяній бані, але вимкнути вогонь.
Додати до розтопленого шоколаду відкладені 50 г шоколаду.
Перемішувати, поки шоколад повністю не розтане

Акуратно зняти миску з водяної бані, намагаючись, щоб ні краплі води не потрапило в шоколад.
Вилити розтоплений шоколад на корж.

І розрівняти поверхню.

Прибрати печиво в холодильник на 2-4 години і добре охолодити.
Готове печиво нарізати смужками і подавати з чаєм, кавою або какао.

Приємного вам смаку!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: