Рецепт класичного торта «Черепаха»

Рецепт класичного торта «Черепаха»

Класичний торт «Черепаха» печеться дуже швидко, виходить ніжним, повітряним і надзвичайно смачним. Час готування не більше однієї години.

Інгредієнти:
Для тіста:

  • 6 шт. яєць;
  • 370 грам цукру;
  • 600 – 700 грам борошна;
  • Половина чайної ложечки соди гашеного соком лимона. (або оцту)

Для крему :

  • 600 грам сметани;
  • 100 грам цукру;
  • 150 грам вершкового масла .
  • Прикрашати класичний торт черепаха можна тертим чорним шоколадом або шоколадною помадкою.

Процес приготування:

Готуємо крем для класичного торта черепаха:

  1. Сметану змішайте з цукровим піском;
  2. Ретельно збийте до однорідної маси;
  3. Додайте м’яке вершкове масло і збийте до однорідності;
  4. Готовий крем залиште на столі при кімнатній температурі.

Випікаємо коржі:

  1. Щоб коржі для торта вийшли повітряними і пишними, окремо збийте жовтки з половиною цукру і білки з другою частиною цукру;
  2. З’єднайте обидві отримані маси в одну;
  3. Борошно змішайте з розпушувачем або гашеною содою;
  4. Поступово введіть просіяну борошняну суміш в яєчну масу;
  5. Замісити тісто;
  6. Ложкою викладіть тісто на  деко (перед цим  деко змастіть маслом або застеліть  пергаментним папером ) у вигляді маленьких коржиків, на відстані  один від одного близько п’яти сантиметрів, так як при випічці воно трохи збільшується в розмірі;
  7. Поставте деко в розігріту до 150 градусів духовку і випікайте до золотистого кольору;
  8. Залиште трішки крему для прикраси;
  9. Готові гарячі коржики по черзі поміщаємо в сметанно-вершковий крем для просочення;
  10. Аналогічно спечіть всі коржі, поки не закінчиться тісто.
    Якщо ви хочете зробити торт схожий на черепаху , потрібно спекти чотири довгасті коржики, щоб з них зробити лапки для черепашки.

Збираємо торт:

Тепер шарами викладаємо коржі ( змочені вже сметанним кремом)  на блюдо у вигляді черепахи;
Красиві круглі коржі розмістіть зверху у вигляді панцира;
Трохи притисніть десерт, щоб  утрамбувати і зробити його  щільним;
Кремом (який ми залишили) залийте верх торта;
Прикрасьте черепаху тертим шоколадом або шоколадною помадкою;
Поставте десерт в прохолодне місце для просочення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: