Домашній яблучно-банановий зефір на агар-агарі: готуємо вдома корисні і дуже смачні солодощі для своїх рідних

Я люблю зефір, а ще більше мені подобається його готувати. Особливо мені подобається підсумок, коли зефір вже готовий, з’єднані між собою дві половинки, посипані пудрою, налита чашка ароматної кави і перший укус…ммм це божественно!

Інгредієнти:

  • 75 г яблучного пюре
  • 75 г пюре банана (просто блендеруємо свіжий банан, на один банан потрібно додати 1 ч. ложку лимонного соку, щоб не темнів)
  • 1 білок
  • 100 г цукру
  • ванільна есенція кілька крапель

Для сиропу:

  • 100 г води
  • 200 г цукру (за рецептом 175 г)
  • 6 г агар-агар

Приготування:

  1. Яблучно-бананове пюре добре прогріти в сотейнику на плиті протягом 2-3 хвилин постійно помішуючи (банан дуже швидко пригоряє тому мішайте). Потім остудити до кімнатної температури.
  2. Додати цукор, білок та ванільну есенцію.
  3. Почати збивати на невеликій швидкості поступово підвищуючи.
  4. Одночасно поставити варити сироп. Воду змішати з агаром, тільки-но почне закипати додати цукор.
  5. Варити на середньому вогні періодично помішуючи до 110-112 градусів. Після готовності дати трохи охолонути, щоб заспокоїлися бульбашки.
  6. Тим часом маса збита до твердих упевнених піків. При збиванні ручним міксером у якийсь момент ви відчуєте, як руці стає вже важко, значить маса готова.
  7. Влити сироп, що трохи заспокоївся, і збивати ще не більше 1 хвилини. У цей момент можна додати трохи жовтого барвника.
  8. Перекласти масу в кулінарний мішок із насадкою, відсадити зефіринки. Робити все швидко. Стабілізація від 10 годин і більше.

Домашній яблучно-банановий зефір на агар-агарі: готуємо вдома корисні і дуже смачні солодощі для своїх рідних

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: