Домашній яблучно-банановий зефір на агар-агарі: готуємо вдома корисні і дуже смачні солодощі для своїх рідних
від Denzhyttya
6 Лютого, 2023
Я люблю зефір, а ще більше мені подобається його готувати. Особливо мені подобається підсумок, коли зефір вже готовий, з’єднані між собою дві половинки, посипані пудрою, налита чашка ароматної кави і перший укус…ммм це божественно!
Інгредієнти:
- 75 г яблучного пюре
- 75 г пюре банана (просто блендеруємо свіжий банан, на один банан потрібно додати 1 ч. ложку лимонного соку, щоб не темнів)
- 1 білок
- 100 г цукру
- ванільна есенція кілька крапель
Для сиропу:
- 100 г води
- 200 г цукру (за рецептом 175 г)
- 6 г агар-агар
Приготування:
- Яблучно-бананове пюре добре прогріти в сотейнику на плиті протягом 2-3 хвилин постійно помішуючи (банан дуже швидко пригоряє тому мішайте). Потім остудити до кімнатної температури.
- Додати цукор, білок та ванільну есенцію.
- Почати збивати на невеликій швидкості поступово підвищуючи.
- Одночасно поставити варити сироп. Воду змішати з агаром, тільки-но почне закипати додати цукор.
- Варити на середньому вогні періодично помішуючи до 110-112 градусів. Після готовності дати трохи охолонути, щоб заспокоїлися бульбашки.
- Тим часом маса збита до твердих упевнених піків. При збиванні ручним міксером у якийсь момент ви відчуєте, як руці стає вже важко, значить маса готова.
- Влити сироп, що трохи заспокоївся, і збивати ще не більше 1 хвилини. У цей момент можна додати трохи жовтого барвника.
- Перекласти масу в кулінарний мішок із насадкою, відсадити зефіринки. Робити все швидко. Стабілізація від 10 годин і більше.
Джерело:
plyashka.com
Позначки